Κ. Πιερρακάκης: Όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στις υπηρεσίες του Myhealth σε 2-3 μήνες

Για το παρόν και το μέλλον της Ψηφιοποίησης στην Υγείας μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στη χθεσινή υβριδική ενημερωτική ημερίδα του ΙΣΑ. Όπως ανέφερε, η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά την μετάβαση στην ψηφιοποίηση στο Τομέα της Υγείας επικεντρώθηκε στα γρήγορα και άμεσα επιτεύξιμα βήματα, ενώ η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα επιτρέπει την δημοπράτηση μεγάλων έργων, όπως η τηλεϊατρική, ο ψηφιακός φάκελος υγείας καθώς και η πλήρης ψηφιοποίηση κάθε νοσοκομείου. Επίσης στους μελλοντικούς στόχους του Υπουργείου είναι οριζόντια έργα που θα αλλάξουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα φαρμακεία και τη γραφειοκρατία των νοσοκομείων καθώς και ένα στοχευμένο έργο που θα αφορά το μητρώο του καρκίνου.

Σε 2 με 3 χρόνια από σήμερα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις υλοποιήσεις αυτών των μεγάλων έργων, είπε ο κ Πιερρακάκης και την πλήρη υλοποίησή τους φαίνεται να είναι επιτεύξιμη στα επόμενα 4 με 5 χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση για αν θα μπαίνουν οι εξετάσεις απ’αυθείας στο φάκελο του ασθενούς ώστε να μην επαναλαμβάνονται άσκοπα, είπε ότι αυτό θα γίνει από το Υπουργείο για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, οι μεγάλες ιδιωτικές δομές θα ενταχθούν μόνες τους ενώ είναι υπό διαμόρφωση ένα voucher για τα μικρότερα ιδιωτικά ιατρεία.

Η λίστα των 59 νοσοκομείων που είναι ήδη διασυνδεδεμένα με τις υπηρεσίες του Myhealth (αποτελέσματα εξετάσεων, διαγνώσεις παραπεμπτικά, βεβαιώσεις νοσηλείας), θα δημοσιευθεί άμεσα, ενώ μέσα στους επόμενους 2 με 3 μήνες θα έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, δήλωσε ο κ Πιερρακάκης.

Διαβάστε ακόμη...