Ιταλός δήμαρχος και ιατρός: Δεν είμαι κατά του εμβολίου της Pfizer αλλά έχω αμφιβολίες

«Δεν είμαι κατά του εμβολίου, αλλά έχω αμφιβολίες για το ότι διανέμεται τώρα κατά του κορωνοϊού», λέει στην ιταλική ιστοσελίδα qdpnews.it, όσον αφορά στο εμβόλιο της Pfizer, ο ιατρός και δήμαρχος της περιοχής Σάντα Λουτσία ντι Πιάβε, Ρικάρντο Τζούμσκι.

«Είμαι υπέρ των εμβολίων γενικά αλλά φοβάμαι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αβεβαιότητες και πολύ λίγος πειραματισμός σχετικά με αυτό που προτείνει η Pfizer.Οι χρόνοι είναι σύντομοι και υπάρχουν επίσης λίγα δεδομένα σχετικά με τις παρενέργειες έπειτα από 3 μήνες  εμβολιασμών», προσθέτει.

Επίσης τονίζει ότι: «Το σύστημα μετάδοσης mRNA είναι καινοτόμο και είμαι υπέρ της καινοτομίας, αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο πιστεύω ότι είναι σκόπιμο να έχουμε περισσότερο χρόνο για μια πλήρης αξιολόγηση».

Ο δήμαρχος δηλώνει περισσότερο υπέρ ενός εμβολίου με μια πιο παραδοσιακή μέθοδο.

«Υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης, προτιμώ να περιμένω για να εμβολιαστώ και θα προτιμούσα αυτό της Astrazeneca, το οποίο είναι σίγουρα πιο παραδοσιακό με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, αλλά τουλάχιστον έχουμε μια πιο πλήρης επιστημονική εικόνα», τονίζει.

Όσον αφορά τις φήμες που αναφέρουν για  αναστολή των ιατρών και του προσωπικού που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο, ο δήμαρχος είναι δύσπιστος και δεν πτοείται.

«Μου φαίνεται μια άποψη σαν να έχουμε δικτατορία.  Δεν είναι υποχρεωτικό να εμβολιάζομαι. Προς το παρών το εμβόλιο απλώς συνίσταται. Το ίδιο ισχύει και για το εμβόλιο της γρίπης» .

Μετά τη νίκη μιας ομάδας Ιταλών ιατρών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την χρήση της υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με Covid-19, ο δήμαρχος  λυπάται που δεν έχει ακόμη ληφθεί υπόψη επίσημα από την Περιφέρεια του Βένετο.

«Λυπάμαι γιατί δεν είμαι ο μόνος που τη χρησιμοποίησε με επιτυχία για να μειώσει τον κίνδυνο του ιού και πάνω απ 'όλα δεν έχει αντενδείξεις στον τρόπο που τη διαχειριζόμαστε».

Η κριτική που επικεντρώνεται στην υδροξυχλωροκίνη είναι στην πραγματικότητα ότι έχει βαριές παρενέργειες, αλλά ο γιατρός – δήμαρχος αρνείται τα πάντα λέγοντας ότι είναι ένα φάρμακο που το γνωρίζει για πάνω από 70 χρόνια και ότι οι χαμηλές δόσεις και η σύντομη περίοδος χορήγησης για τη θεραπεία κατά του Covid-19 αποκλίνει σαφώς από τις αντενδείξεις που επισημαίνονται: «Είναι οι μελέτες που το αποδεικνύουν» τονίζει.

 «Στην ουσία, θεωρώ αυτό το εμβόλιο καλό όπλο, αλλά δεν θα ήθελα η βιασύνη που υπάρχει να κρύβει άλλες ανάγκες εκτός από εκείνες της προστασίας της υγείας», καταλήγει ο γιατρός.

Πηγή: il Quotidiano del Pavie (τοπικό ιταλικό μέσο ενημέρωσης)

Διαβάστε ακόμη...