Ιταλοί ευρωβουλευτές ζητούν να προχωρήσει η θεραπεία του Covid στο σπίτι

Συνολικά 8 Ιταλοί ευρωβουλευτές ζητούν με ερώτησή τους στην Κομισιόν να προχωρήσει η θεραπεία ασθενών με Covid-19 στο σπίτι. Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές Luisa Regimenti (ID), Matteo Adinolfi (ID), Simona Baldassarre (ID), Francesca Donato (ID), Silvia Sardone (ID), Lucia Vuolo (ID), Tudor Ciuhodaru (S&D), και Elena Lizzi (ID).

Αναλυτικά η ερώτηση προς την Κομισιόν:

«Χιλιάδες ασθενείς πεθαίνουν καθημερινά από κορωνοϊό και, σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και τις  παραλλαγές του SARS-CoV-2, οι οποίες συνεχίζουν να εξαπλώνονται με ταχύ ρυθμό και δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό

Ενώ η επιστημονική έρευνα επικεντρώνεται στα εμβόλια, στις περισσότερες χώρες, οι γιατροί αναγκάζονται να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για εναλλακτικές θεραπείες που χορηγούνται σε ασθενείς.

Έχει αποδειχθεί ότι τα αντιφλεγμονώδη, η ηπαρίνη, το αντιβιοτικό, η κορτιζόνη, η υδροξυχλωροκίνη, που λαμβάνονται στα αρχικά στάδια της λοίμωξης, έχουν θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με Covid.

Επιπλέον, για την εξάλειψη του κινδύνου μετάδοσης και την αποφυγή του κορεσμού των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων, η αποτελεσματική  φροντίδα , θεραπεία στο σπίτι είναι μια επιθυμητή επιλογή.

Μπορεί η Επιτροπή να διευκρινίσει εάν:

1. προτίθεται να προχωρήσει, επίσης μέσω του EMA, σε μια συγκεκριμένη και συστηματική συλλογή δεδομένων και στην προώθηση μελετών σχετικά με τις βέλτιστες θεραπείες που θα χορηγηθούν σε ασθενείς ;

2. σκοπεύει να παράσχει κατευθυντήριες γραμμές και πρωτόκολλα σε επαγγελματίες του τομέα της υγείας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τις μεθόδους χορήγησης των συγκεκριμένων θεραπειών που είναι σήμερα διαδεδομένες;

3. Σκοπεύει να διαθέσει κονδύλια για την ανάπτυξη, στα κράτη μέλη, συστημάτων φροντίδας στο σπίτι και κοινωνικής πρόνοιας;»

Διαβάστε  επίσης:

Διαβάστε ακόμη...