Ιταλία: To κίνημα «Θεραπεία Covid στο σπίτι» εντυπωσιάζει τους πολιτικούς

Όλο και περισσότερους υποστηρικτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης αποκτά το κίνημα «Θεραπεία του Covid-19 στο σπίτι», το οποίο ίδρυσε ο γνωστός Ιταλός δικηγόρος Έρικ Γκριμάλντι. Το κίνημα αυτό αποτελείται από χιλιάδες γιατρούς οι οποίοι μοιράζονται μεταξύ τους πληροφορίες σχετικά με αποτελεσματικές θεραπείες ασθενών με Covid-19, βασιζόμενες σε δικές τους εμπειρίες.

Η προσπάθεια του Γκριμάλντι έχει ήδη αρχίσει να αναγνωρίζεται και στους πολιτικούς κύκλους της γειτονικής χώρας. Έπειτα από τον αγώνα του στα Δικαστήρια, όπου σε ασθενείς με κορωνοϊό, ο Γκριμάλντι συνεχίζει την προσπάθεια με το κίνημα να μεγαλώνει. Στην Ελλάδα υπεύθυνος του κινήματος αυτού είναι , γνωστός πολιτευτής και κάτοικος των Αθηνών. Ο Σαρατσίνι ήδη αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών γιατρών προκειμένου να ανταλλάζουν πληροφορίες για θεραπείες του Covid-19 στο σπίτι.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, ο Covid εάν καταπολεμηθεί νωρίς, δηλαδή σε πρώιμο στάδιο στο σπίτι  με τα κατάλληλα φάρμακα, τότε αποφεύγεται η νοσηλεία σε νοσοκομείο. Οι Ιταλοί γιατροί του κινήματος, καθώς και ο Γκριμάλντι, ισχυρίζονται πως με αυτόν τον τρόπο έχουν ζωθεί πολλές ζωές.

Ο γνωστός δικηγόρος δίνει συνεχώς συνεντεύξεις σε Μέσα Ενημέρωσης της χώρας του αλλά και του εξωτερικού, εξηγώντας τις προσπάθειες που γίνονται και τα θετικά αποτελέσματα του κινήματος. Πρόσφατα, συνομίλησε με την Ιταλίδα ευρωβουλευτή της Λέγκα, Φραντσέσκα Ντονάτο η οποία του εξέφρασε την υποστήριξή της σε αυτή την προσπάθεια. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η προσπάθεια του Γκριμάλντι δεν περνά απαρατήρητη στο πολιτικό σύστημα της χώρας του.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε ακόμη...