Ιταλία: Nαι στη χρήση υδροξυχλωροκίνης κατά του Covid19 μετά από δικαστικό αγώνα 150 γιατρών

Η κίνηση 150 Ιταλών γιατρών να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιούν- συνταγογραφούν την υδροξυχλωροκίνη για θεραπεία κατά του νέου κορωνοϊού, και τελικά να δικαιωθούν, γίνεται είδηση σε πολλά μέσα ενημέρωσης ανά την Ευρώπη. Τελευταία η γνωστή γαλλική εφημερίδα «FranceSoir», η οποία μάλιστα αποδίδει και βραβείο στη συγκεκριμένη ομάδα γιατρών.

Έρικ ΓκριμάλντιΌπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δικηγόρος από τη Νάπολη, Έρικ Γκριμάλντι, ο οποίος εκπροσώπησε τους γιατρούς:

«Η διάσημη γαλλική εφημερίδα “FranceSoir” αποδίδει τα βραβεία στις προσωπικότητες του έτους 2020. Ένα ειδικό βραβείο, μεταξύ άλλων, απονέμεται στους 150 Ιταλούς γιατρούς, οι οποίοι εκπροσωπούνται από εμένα, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, και κατάφεραν  τελικά  να μπορούν πια ελεύθερα να συνταγογραφούν προληπτικά υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία του Covid-19,αφού η AIFA (Ιταλική Υπηρεσία Φαρμάκων) είχε αναστείλει χωρίς να δώσει εξηγήσεις τον πειραματισμό με τη συγκεκριμένη ουσία, ενώ είχε απαγορεύσει και την συνταγογράφησή της.

Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλαμε στην επίτευξη μιας ιστορικής απόφασης, προσπάθεια  η οποία αναγνωρίστηκε και πέρα από τα σύνορα και έδωσε τη δυνατότητα στου γιατρούς  να ενεργούν με συνείδηση για την επιστήμη, σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη».

Σημειώνεται πως στις 11 Δεκεμβρίου τμήμα III του Ιταλικού Συμβουλίου της Επικρατείας αποδέχθηκε την έφεση μιας ομάδας γενικών ιατρών και ανέστειλε την απόφαση της AIFA της 22ας Ιουλίου που απαγόρευε τη χρήση υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση του Covid19.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ: «Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τη θεραπευτική αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης  δεν είναι επαρκής νομικός λόγος για να δικαιολογήσει την αναστολή της χρήσης της».

Διαβάστε ακόμη...