Ιταλία: Μελέτη για τη θνησιμότητα από Covid -19 θα μπορούσε να μειώσει στο ήμισυ τα θύματα

«Η μελέτη της πολυκλινικής Sant'Orsola στη Μπολόνια στην οποία συμμετείχε επίσης η πολυκλινική της Μόντενα αλλά και το πανεπιστήμιο της Μόντενα και της Ρέτζιο Εμίλια σχετικά με τους μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την υψηλή θνησιμότητα στην εντατική  ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό είναι ένα άλλο παράδειγμα για την άριστη δημόσια υγεία στην Εμίλια-Ρομάνα και το επαγγελματισμό όσων εργάζονται εκεί. Στους πιο δύσκολους μήνες της πανδημίας, το περιφερειακό σύστημα υγείας συνέβαλε αποφασιστικά στη διαχείριση μιας άνευ προηγουμένου κρίσης έκτακτης ανάγκης, ενώ ταυτόχρονα έθεσε τα θεμέλια για να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα προόδου στην καταπολέμηση του ιού, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλασιασμό του ποσοστού επιβίωσης στους πιο σοβαρά ασθενείς, την ίδια ώρα που περιμένουμε το εμβόλιο και όλοι ελπίζουμε να το έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερο».

Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης της Εμίλια – Ρομάνα , Stefano Bonaccini, και ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα υγείας, Raffaele Donini, σχολιάζουν την έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet  και περιγράφει τον μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για την υψηλή θνησιμότητα στην εντατική ασθενών με Covid-19. Σύμφωνα με τη μελέτη, χάρη σε δύο απλές εξετάσεις, είναι δυνατή μια έγκαιρη διάγνωση η οποία, μαζί με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της θνησιμότητας έως και 50%.

«Τα απίστευτα οφέλη που θα μπορούσε να έχει αυτή η ανακάλυψη είναι διαθέσιμα σε ολόκληρη τη διεθνή επιστημονική κοινότητα χάρη στη δημοσίευση σε ένα έγκυρο περιοδικό όπως το Lancet, αλλά είναι επίσης σημαντικό να υπογραμμιστεί η συμβολική αξία της μελέτης. Αυτή είναι η Εμίλια-Ρομάνα. Και λέμε η Εμίλια-Ρομάνα γιατί μαζί με την πολυκλινική Sant'Orsola, την πολυκλινική της Μόντενα , το Πανεπιστήμιο της Μόντενα και της  Ρέτζιο Εμίλια εμπλέκονται σε αυτή τη μελέτη.Μια περιοχή που κοιτάμε πάντα μπροστά και θέτουμε τους εαυτούς μας σε ολοένα και πιο φιλόδοξους στόχους ».

«Ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους της Περιφέρειας όλους τους εμπλεκόμενους γιατρούς, ερευνητές και ακαδημαϊκούς που συμμετείχαν στην έρευνα αυτή,  η οποία μας δίνει δώσει μια νέα ελπίδα για  να αποφύγουμε περαιτέρω θύματα σε μια εποχή που ο ιός δεν έχει ακόμη νικηθεί και  οι κανόνες πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται. Και αυτό είναι πάντα καλό να θυμόμαστε ».

Διαβάστε ακόμη...