Ιταλία: Η Γερουσία ενέκρινε θεραπευτικό πρωτόκολλο για ασθενείς με Covid στο σπίτι

Αφιερωμένο στους ασθενείς με Covid-19 που διακομίζονται στα νοσοκομεία. Σε αυτούς που δεν ξέρουν που να απευθυνθούν ενώ είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Στους πολλούς μοναχικούς ηλικιωμένους που αισθάνονται αβοήθητοι, ότι τους έχουν εγκαταλείψει αφού δεν έχουν σχέση με κανέναν γιατρό και κανένας δεν του απαντά στο τηλέφωνο. Πρόκειται για ένα υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του κορωνοϊού για θεραπεία στο σπίτι, το οποίο εγκρίθηκε από τη Γερουσία (212 ψήφοι υπέρ, 2 κατά, 2 αποχές) και ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για νέες ενέργειες κατά της πανδημίας στη γειτονική Ιταλία.

Ο Δρ Luigi Cavanna, ένα από τους γιατρούς που επισκέπτεται ασθενείς με κορωνοϊό στο σπίτι προκειμένου να τους δίνει οδηγίες για την θεραπεία τους, σχολιάζει στην Corriere Della Serra, πως «ο δρόμος για την θεραπεία στο σπίτι έχει πια ανοίξει». Επίσης αναφέρει πως «το πρωτόκολλο αυτό περιέχει πολλές πληροφορίες οι οποίες αποκτήθηκαν κατά την επαφή με τους ασθενείς στο σπίτι».

 «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη σωστή διαχείριση των ασθενών. Ο κορωνοϊός πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα, κάτι το οποίο πλέον καθιερωθεί. Και στο σπίτι μπορεί να είναι καλύτερη η θεραπεία. Το δείχνει η εμπειρία. Κρίμα γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω εκείνους που έχασαν τη ζωή τους άδικα», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη...