Ίσια και όμορφα δόντια χωρίς σιδεράκια!

Οι τελευταίες γενιές ενηλίκων που δεν έκαναν ορθοδοντική σε μικρή ηλικία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες έχοντας στραβά και άσχημα δόντια με αποτέλεσμα να αποφεύγουν να χαμογελούν ή να βάζουν το χέρι μπροστά στο στόμα αυθόρμητα όταν χρειάζεται να δείχνουν τα δόντια τους.

ntropi

Έχοντας στραβά δόντια, πολλές φορές ξεχνούν και την στοματική υγιεινή με αποτέλεσμα να έχουν εκτός από προβλήματα αισθητικής και σοβαρά προβλήματα υγείας. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως οι περιοδοντικές παθήσεις δύναται να αποτελέσουν σοβαρό κίνδυνο ακόμη και για την ζωή των ασθενών, αφού μικρόβια που τρέφονται εντός της στοματικής κοιλότητας (πρησμένα κόκκινα ούλα) είναι δυνατό να πλήξουν ακόμη και το μυοκάρδιο!

Ας αφήσουμε όμως σε αυτό το άρθρο το κομμάτι της υγείας για το οποίο έτσι και αλλιώς έχουμε ασχοληθεί εκτενώς στο παρελθόν και ας επικεντρωθούμε στον αισθητικό τομέα για τον οποίο πλέον υπάρχουν πολύ ευχάριστα νέα!

Ίσια και όμορφα δόντια χωρίς σιδεράκια; Γίνεται; Ναι, είναι γεγονός! Μπορούν να γίνουν θαύματα!

thavmata_

Γρήγορα, ανώδυνα, οικονομικά και με άριστα αποτελέσματα η αισθητική οδοντιατρική είναι πλέον σε θέση να προσφέρει ίσια και όμορφα δόντια ακόμη και σε ένα ραντεβού (είτε αυτό αφορά 1 στραβό δόντι, είτε περισσότερα)!

Αντί για την κλασική λύση της τοποθέτησης μηχανισμών με σιδεράκια στο στόμα για χρόνια και με όχι τόσο μόνιμα αποτελέσματα (που άλλωστε πολλές φορές προκαλούν και περιοδοντικές νόσους σε μεγαλύτερες ηλικίες – ανω των 30), η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική απαντά στην ανάγκη για ένα όμορφο και ίσιο χαμόγελο με εφαρμογές από ενεργοποιημένες πρωτεϊνες, με όψεις από ρητίνη, με όψεις από πορσελάνη, με ουλοπλαστικές και υαλουρόνικα.

Συναντήσαμε την Dr. Σοφία Λουκέρη, ίσως την καλύτερη αισθητική οδοντίατρο της χώρας μας και τη ρωτήσαμε σχετικά:

κα Λουκέρη, είναι αλήθεια ότι μπορούμε ακόμη και σε ένα ραντεβού να ισιώσουμε τα δόντια μας;

Χαίρομαι για την ερώτηση σας γιατί μου δίνετε η ευκαιρία μέσα από το φιλόξενο και έγκυρο medicalnews να πληροφορήσουμε το αναγνωστικό κοινό ότι οι αισθητικές αποκαταστάσεις από εξειδικευμένους οδοντιάτρους είναι πλέον γεγονός και στην Ελλάδα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είναι δυνατόν να ισιώσουμε ένα ή και περισσότερα δόντια ακόμη και σε ένα ραντεβού. Επίσης η λεύκανση και η αντιγήρανση των ούλων είναι ένα από τα δυνατά όπλα ενός υγιούς και νεανικού χαμόγελου ώστε να πλαισιώνουν τα ίσια και αισθητικά αποκατεστημένα δόντια.

Τι πρέπει να προσέξει κανείς πριν επιλέξει αισθητικό οδοντίατρο;

Εκτός από τις γνώσεις που πρέπει να διαθέτει ένας οδοντίατρος, πρέπει να διαθέτει υψηλή αισθητική και ικανότητα χειρισμού τόσο των ευαίσθητων υλικών με τα οποία πραγματοποιούνται οι αισθητικές αποκαταστάσεις όσο και σεβασμό στις μοναδικές γραμμές κάθε προσώπου. Σημαντικό ρόλο εκτός από την εμπειρία διαδραματίζει και η ευελιξία για το κάθε περιστατικό ξεχωριστά, μιας και κανένα στόμα δεν είναι ίδιο με το άλλο και ο καθένας πρέπει να διατηρεί το ξεχωριστό δικό του ύφος.

Θεωρήστε μια από τις καλύτερες και πιο έμπειρες αισθητικές οδοντιάτρους της χώρας μας. Πως μυηθήκατε στα μυστικά της αισθητικής οδοντιατρικής;

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Οδοντιατρική Αθηνών είχα την τύχη να βρεθώ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ όπου εργάστηκα δίπλα στον Dr William Frost, έναν από τους “μάγους” της αισθητικής οδοντιατρικής, αφού στο πελατολόγιο του συμπεριλαμβανόντουσαν όλα τα αστέρια του Hollywood. Εκεί απέκτησα τεράστια εμπειρία και εξειδικεύτηκα σε τεχνικές που στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και ακόμη και σήμερα ελάχιστοι οδοντίατροι τις γνωρίζουν.

Όταν κανείς ακούει “αστέρες του Hollywood” και “σύγχρονες μεθόδους της αισθητικής οδοντιατρικής” φαντάζεται πως μιλάμε για πολύ ακριβές θεραπείες. Τα ίσια και όμορφα δόντια απαιτούν πολλά χρήματα;

Αυτό συνέβαινε στο παρελθόν που τόσο οι τεχνίτες όσο και τα υλικά είχαν υψηλότατο κόστος. Πλέον η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να είναι προσιτή σε όλους δεδομένου ότι υπάρχουν λύσεις για όλα τα βαλάντια. Εξάλλου ένα στόμα που μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και πάρα πολλά χρήματα για να δείξει όμορφο μπορεί με μια πολύ μικρή παρέμβαση να κάνει τεράστια διαφορά (δείτε για παράδειγμα την φωτογραφία που ακολουθεί).004

Εφόσον κάποιος επιθυμεί να αποκαταστήσει τις ατέλειες στο χαμόγελο του, τι πρέπει να κάνει για να ξεκινήσει;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι μια πανοραμική ακτινογραφία και στη συνέχεια να επισκεφθεί έναν εξειδικευμένο αισθητικό οδοντίατρο. Στη συνέχεια θα πρέπει να λάβει ορθή γνώση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την περίπτωση του, να γίνει ένα σχέδιο θεραπείας το οποίο και μπορεί να υλοποιηθεί ακόμη και σε ένα ραντεβού.

unnamed-1-1-300x200Η Σοφία Λουκέρη είναι Χειρούργος-Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών & ενεργό μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής – www.sofialoukeri.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *