ΙΣΑ: Βρέφος θύμα της διάλυσης του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου του Αγ. Σοφία

 
Ένα ακόμα παιδί έπεσε θύμα της διάλυσης του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου του Αγία Σοφία, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζοντας την αγανάκτησή του «για το δράμα που ζούνε χιλιάδες οικογένειες που έχουν καρδιοπαθή παιδιά».


Ο ΙΣΑ «απαιτεί να ξεκινήσει άμεσα η επαναλειτουργία του “Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά” (ΕΚΑΣΚΑΠ) του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” σε πλήρη ανάπτυξη και με όλη τη δυναμική του».

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες ότι στις 27 Φεβρουαρίου 2013 πέθανε ένα ακόμα παιδί που έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το παιδί έπεσε θύμα της ολιγωρίας και εάν το ΕΚΑΣΚΑΠ ήταν ανοιχτό θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Το άτυχο νήπιο αποτελεί την όγδοη περίπτωση παιδιού που έπεσε θύμα του εγκληματικού κλεισίματος του κέντρου που αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2011 η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο ΙΣΑ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα κοινοποιώντας εξώδικες διαμαρτυρίες ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 προς τον τότε Υπουργό Υγείας κο. Ανδρέα Λοβέρδο γνωστοποιώντας την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε λάβει επιστολές από γονείς παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, οι οποίοι μας γνωστοποιούσαν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση για τα παιδιά τους.

Μάλιστα οι γονείς έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διότι η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος συντέλεσε στο θάνατο παιδιών, τα οποία έπασχαν από καρδιακά νοσήματα και ο λόγος δεν ήταν άλλος παρά η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης του τέκνου και η οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε ιδιωτικό Νοσοκομείο .

Είναι ντροπή η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που κοστίζει αθώες ζωές παιδιών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *