Ημερίδα με θέμα «OTC προϊόντα και φαρμακευτική φροντίδα, στη μάχη για την υγεία»

Ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), πιστός στη στρατηγική του για παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν τη φαρμακευτική αγορά και γενικότερα τον χώρο της υγείας, διοργανώνει την εαρινή του ετήσια ημερίδα με θέμα «OTC προϊόντα και φαρμακευτική φροντίδα, στη μάχη για την υγεία».

H ημερίδα υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης, ΕΦΕΧ, και απευθύνεται σε στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς και φαρμακοποιούς. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, ενώ θα μπορούν να την παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι και διαδικτυακά (υβριδική διοργάνωση).

Στόχος της Ημερίδας είναι να συζητηθεί η συμμετοχή των προϊόντων OTC και της αυτοφροντίδας στο νέο περιβάλλον του χώρου της υγείας, τόσο από επιστημονική άποψη, όσο και με κριτήρια της αγοράς. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας, όσο και στελέχη της αγοράς των OTC προϊόντων και του φαρμακευτικού marketing.

Στην έναρξή της, την προσφώνηση θα κάνει ο Δρ Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γενικός διευθυντής ΣΑΦΕΕ, διδάκτορας Φαρμακευτικής.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κ.κ.: Δημήτριος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΣΑΦΕΕ, Γιώργος Παπάζογλου, γενικός γραμματέας ΣΑΦΕΕ, Δημήτριος Μωραΐτης, πρόεδρος Συνδέσμου ΕΦΕΧ, Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Ντανιέλα Μάλο, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Manaagement (ΕΕΦΑΜ), και Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ).

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

  • Στρογγυλό τραπέζι «Φροντίδα υγείας και πρόληψη, ιδιαίτερα στην εποχή των επιδημιών από ιούς, όπως ο SARS-CoV-2» με προεδρεύοντα τον κ. Μελέτιο Α. Δημόπουλο, πρύτανη ΕΚΠΑ.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  • «Θα αλλάξει η πορεία της πανδημίας από τον SARS-CoV-2 με τη χρήση των νέων αντιιικών φαρμάκων;», με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Σύψα, καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.
  • «Υπάρχει μείωση στην εμφάνιση άλλων ιογενών λοιμώξεων την εποχή της πανδημίας COVID-19;», με ομιλητή τον κ. Δημήτριο Παρασκευή,  αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.
  • «Η ανοσολογική απόκριση στον εμβολιασμό έναντι του SARS-CoV-2 την εποχή του μεταλλαγμένου στελέχους omicron», με ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Τέρπο, καθηγητή Θεραπευτικής-Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.
  • Ενότητα «Κατηγορίες OTCs: Κανονιστικό Πλαίσιο προϊόντων OTC & Switches» με συντονιστή τον κ. Δημήτριο Μωραϊτη, πρόεδρο Συνδέσμου ΕΦΕΧ

Τα  θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  • «Τα δυνητικά κοινωνικο-οικονομικά οφέλη από τον εμπλουτισμό του καταλόγου ΜΗΣΥΦΑ κατά το Ευρωπαϊκό πρότυπο στην Ελλάδα», με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Κυριόπουλο, καθηγητή, πρόεδρο Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας, πρόεδρος Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας.
  • «OTC: κανονιστικό πλαίσιο, ασφάλεια και ορθή χρήση», με ομιλήτρια την κυρία Σταυρούλα Κοιλάκου, MD, Head of Medical & Scientific Affairs, ΒΙΑΝΕΞ.
  • «Κώδικας Δεοντολογίας ΕΦΕΧ», με ομιλητή τον κ. Κώστα Σπυρόπουλο, managing partner, G.e.G. Consulting.
  • Ενότητα «Καλύτερες πρακτικές marketing ΟΤC» με συντονίστρια την κυρία Ντανιέλα Μάλο, πρόεδρο ΕΕΦΑΜ.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  • «Παράγοντες επιρροής καταναλωτικής συμπεριφοράς & OTC προϊόντα», με ομιλητή τον κ. Γρηγόριο Παινέση, διδάσκοντα στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • «Omnichannel: Seamless customer experience», με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμο, managing partner GET2WORK.
  • «Best OTC campaign», με ομιλητή τον κ. Ανδρέα Μυλωνά, marketing manager Greece, Reckitt. 

Ακόμη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες με θέμα:

  • «Τάσεις στην αγορά των OTCs» από τον κ. Νικόλαο Κωστάρα, γενικό διευθυντή IQVIA
  • «Καμπάνια αυτοφροντίδας. Με φροντίΖΩ καλά» από τον κ. Θωμά Δόκιο, αναπληρωτή γενικό διευθυντη ΕΦΕΧ.

Για εγγραφές και πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, επιοσκεφτείτε το 

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management και του Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών.

Διαβάστε ακόμη...