Ικανοποιητική προς το παρόν η τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα

lourantos.medium.jpg

Κανονικά γίνεται μέχρι στιγμής η τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνο Λουράντο.

Με επιστολή στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Σύλλογος ζητά συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων στην αγορά του φαρμάκου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που θα καταστήσουν προβληματική τη λειτουργία της «ήδη βεβαρημένης αγοράς φαρμάκου».

«Με σημερινή επιστολή μας ζητήσαμε τη σύγκληση συνάντησης από τον υπουργό Υγείας προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανά μεγάλα προβλήματα στην αγορά. Η τροφοδοσία της είναι ικανοποιητική, οφείλουμε όμως να προλάβουμε οποιαδήποτε αρρυθμία στην αγορά. Όπως είναι προφανές προβλήματα υπάρχουν, αλλά όχι σε βαθμό που δεν αντιμετωπίζονται», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Λουράντος.

Με την επιστολή του ο ΠΦΣ ενημερώνει τον υπουργό ότι λόγω της παρατεινόμενης αβεβαιότητας αρχίζουν και πληθαίνουν κρούσματα τα οποία, ενδεχομένως, στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά.

«Πιο συγκεκριμένα διογκώνεται καθημερινά ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα, πολλές φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς». Επίσης ο ΠΦΣ δέχεται καταγγελίες φαρμακοποιών ότι το τηλεφωνικό κέντρο παραγγελιών αρκετών φαρμακοβιομηχανιών δείχνει κατειλημμένο και δεν απαντά κανείς.

«Επειδή», όπως υποστηρίζει ο κ. Λουράντος «κάλλιον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν», ο ΠΦΣ θεωρεί απαραίτητο τον προγραμματισμό συνάντησης μέσα στην εβδομάδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

 

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.