Ικανοποιημένος ο Ιατρικός Σύλλογος από την κατάργηση χημικών στις πορείες

 
Ικανοποιημένος δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια να καταργήσει τη ρίψη χημικών στις πορείες και διαδηλώσεις.


Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει τις βλαβερές συνέπειες που έχουν τα χημικά στην υγεία των πολιτών, αλλά και στην ατμόσφαιρα για μακρό χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζει την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για την παύση ρίψης χημικών στις διαδηλώσεις, που προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας .

Η Ομάδα Άμεσης Δράσης των εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ στις περσινές διαδηλώσεις είχε δώσει τις πρώτες βοήθειες σε δεκάδες πολίτες, που είχαν υποστεί επικίνδυνα εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή των χημικών ουσιών, τα οποία ρίπτονταν .

Ο ΙΣΑ είχε άμεσα κινητοποιηθεί και επισημάνει ότι η υπερβολική χρήση των χημικών ουσιών, πέρα από τις άμεσες βλάβες στην υγεία, έχει επιπτώσεις, στο σύνολο του πληθυσμού, που παρέμενε στην περιοχή. Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους, σε μικροπεριβάλλον, προκαλεί τη συσσώρευση, τοξικών χημικών ενώσεων, σε επίπεδα ικανά να επιφέρουν συμπτώματα στους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα .

Για λόγους λοιπόν, διαφύλαξης της δημόσιας υγείας είχαμε αποστείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους φιαλίδια χημικών ουσιών, που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και είχαμε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα, ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία χιλιάδων αμέριμνων πολιτών.

Πράγματι, η προσπάθεια μας εστέφθη με επιτυχία, διότι πλέον με νομοθετική ρύθμιση θα παύσει η ρίψη χημικών, καθώς επίσης θα αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους, διότι έχει ανοιχθεί φάκελος στην Εισαγγελία και η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.

Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, θα συνεχίσει να δρα άμεσα και να παρεμβαίνει ώστε να περιφρουρείται η υγεία του πολίτη».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *