Ιδανική ηλικία για δίαιτα τα 32

21ABB875190CD1AEB5EFD9A39A20CCA7.jpg

  Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι γυναίκες στην ηλικία των 32 και οι άνδρες στα 31 τους είναι πιο εύκολο να ακολουθήσουν πιστά ένα πρόγραμμα διατροφής και να χάσουν τα περιττά κιλά.

Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα –περίπου 1.000 άτομα-, δήλωσαν ότι γύρω στα 30 είναι η ιδανική περίοδος να χάσουν βάρος, αφού θεωρούν τα 30, ηλικία-ορόσημο στη ζωή τους, καθώς θέλουν να ξεκινήσουν τη νέα δεκαετία υγιείς και αθλητικοί.

Οι περισσότεροι φαίνεται να είναι λιγότερο πιθανό να παραμείνουν πιστοί σε δίαιτες στα 35 και στα 40 τους, επειδή συνήθως σε αυτές τις ηλικίες έχουν συμβιβαστεί με την εμφάνισή τους, σύμφωνα με όσα δήλωσε το 54% των συμμετεχόντων που βρίσκονταν σε δίαιτα.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην έρευνα –το 82%- δήλωσε ότι τα 30 είναι μια ηλικία-σταθμός και για τα δυο φύλα.

Ένας ακόμα παράγοντας που καθιστά ιδανική για τις γυναίκες τη συγκεκριμένη ηλικία για δίαιτα, είναι η αυξημένη πιθανότητα να έχουν γίνει μητέρες. Ο μέσος όρος των γυναικών που γεννούν στη Βρετανία είναι τα 30 χρόνια. Το να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για τις γυναίκες να μπουν σε πρόγραμμα δίαιτας, με το 56% να υποστηρίζει ότι βρίσκει ευκολότερο το να χάσει κιλά μετά τη γέννα παρά πριν.

Ο γάμος είναι ένας ακόμα παράγοντας που φαίνεται –σύμφωνα με τους ερευνητές- να βοηθά στην απώλεια βάρους. Οι 4 στις 10 γυναίκες –συγκεκριμένα το 42%- βρίσκουν ευκολότερο το να αδυνατίσουν μετά το γάμο, επειδή πίνουν λιγότερο και δεν υπερβάλλουν στο θέμα του φαγητού. Ο μέσος όρος ηλικίας γάμου στη Βρετανία είναι τα 30.

Όσον αφορά τους άνδρες, το 36% υπέδειξε ως ιδανική ηλικία για δίαιτα τα 31 έτη.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *