Ιατρείο για τους ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες

F8E2B218F6B9CDECD9CF3E2872D11239.jpg

  Την ίδρυση Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, που βρέθηκαν λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης χωρίς κοινωνική ασφάλιση, προβλέπει σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και η ΓΣΕΒΕΕ.

Το παράρτημα του Ιατρείου θα λειτουργεί στην οδό Καποδιστρίου 24 σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν προσεχώς ενώ η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία οι ανασφάλιστες οικογένειες έχουν φθάσει τις 577.000 και αριθμούν πάνω από ενάμισι εκατομμύριο πολίτες.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Νίκος Σκορίνης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων υπογράμμισαν τα εξής:«στόχος μας είναι να μην πεθάνει κανείς. Να έχει ο κάθε συμπολίτης μας δικαίωμα στη ζωή, όσο φτωχός και ανήμπορος και αν είναι. Και θα παρέχουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη που μπορούμε σε όλους τους ασθενείς που θα προστρέξουν στο Ιατρείο, γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας. Η βοήθεια στον άρρωστο δεν είναι φιλανθρωπία, είναι πολιτισμός. Είναι ηθικό χρέος του κάθε γιατρού εθελοντή μέλους μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς σημείωσε: «άνθρωποι που 30 χρόνια πλήρωναν τις εισφορές στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, σήμερα, λόγω της κρίσης, βρίσκονται στο δρόμο χωρίς γιατρό και φάρμακα. Τα ανασφάλιστα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ είναι σήμερα 577.000, ενώ έχουν κλείσει 200.000 επιχειρήσεις. Δε μπορούμε να μείνουμε θεατές σε αυτό το βαθιά ανθρωπιστικό φαινόμενο. Η ΓΣΕΒΕΕ συνταυτίζεται στην προσπάθεια αυτή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Αποστολής» για να στηρίξει όλα τα μέλη της αλλά και όποιον άλλον συμπολίτη μας προστρέξει στη βοήθειά μας».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *