Ιατρείο για ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος

89AB2A5F21E6EAE9693477898849F339.jpg

  Ιατρείο για ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες εγκαινίασε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄στη ΓΣΕΒΕΕ, ως Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή».

Η ίδρυση του Παραρτήματος του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ στόχο έχει να παρέχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρέθηκαν εν μια νυκτί στον δρόμο, βάζοντας «λουκέτο» όχι μόνο στις επιχειρήσεις τους αλλά και στην ίδια τους την Υγεία. «Ο ελληνικός λαός» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, δοκιμάζεται. Οι αντοχές του έχουν πια εξαντληθεί. Όποιοι έχουν άλλες σκέψεις στο μυαλό τους πρέπει να τις βγάλουν αμέσως. Μόνο η ψυχική αντοχή έχει παραμείνει. Ο λαός μας δοκιμάζεται και μόνο αν μείνουμε ενωμένοι και ο ένας στηρίζει τον άλλο θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, θα βρούμε διέξοδο και θα περάσουμε στην απέναντι όχθη», είπε.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε εκτενώς στη συνεργασία «Αποστολής» και Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, λέγοντας ότι οι εθελοντές ιατροί έχουν δεχθεί 27.000 επισκέψεις τους τελευταίους 19 μήνες, ενώ καθημερινά εξετάζονται περισσότεροι από 300 ανασφάλιστοι συμπολίτες που παίρνουν το φάρμακο τους.

Κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Παραρτήματος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στη θέση, με όλους τους εθελοντές γιατρούς μας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροβιοτέχνες, που δε μπορούν να κρατηθούν μέσα από την επαγγελματική τους δράση και να πληρώσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οπότε είναι ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολες τις στιγμές που περνά ο κλάδος και πρόσθεσε: «Νιώθουμε καλύτερα από χθες, γιατί μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τον ανασφάλιστο επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορο. Γιατί ερχόμαστε με ένα «μπάλωμα», το οποίο ελπίζω σαν πρακτική να μην αντικαταστήσει το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να δώσουμε μία ανάσα στους συναδέλφους μας, που έχουν στερηθεί την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι λίγοι. Μόνο από τον ΟΑΕΕ, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο (άμεσα ασφαλισμένα και προστατευόμενα μέλη) και ο αριθμός είναι διαρκώς αυξανόμενος».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της «Αποστολής» και της ΓΣΕΒΕΕ και παρουσίασε τα νέα προγράμματα της «Αποστολής», για τον δύσκολο, όπως είπε, χειμώνα που άρχεται και περιλαμβάνουν αύξηση των δεμάτων αγάπης στα σχολεία από 2.000 σε 4.000, δημιουργία Κέντρου για το παιδί στο Μοσχάτο, τη διανομή δωρεάν πετρελαίου σε σχολεία και ιδρύματα και τη διανομή φρέσκου γάλατος, λαχανικών και φρούτων στους πολίτες που ζουν στο όριο της φτώχειας.

Το Παράρτημα ξεκινά τη λειτουργία του με την πρώτη βασική εκστρατεία προληπτικής ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 από τις 10:00 έως τις 17:00 με τη συμμετοχή παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου και ορθοπαιδικού στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι. Όσοι εξεταστούν και χρειαστεί να κάνουν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, θα προγραμματιστούν για τις αιμοληψίες στις 11 Νοεμβρίου 2013 από εθελοντές βιοπαθολόγους.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής για τις 10 και 11 Νοεμβρίου 2013 τηλ. +6972 702589 κάθε μέρα 10:00- 18:00 και κάθε Τρίτη 16:00- 19:00 στο τηλ. 211 411 1590.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *