Η Πρωτοχρονιά είναι η πιο… θανατηφόρα ημέρα του χρόνου

Μπορεί την Πρωτοχρονιά οι περισσότεροι άνθρωποι να γιορτάζουν με οικογένεια και φίλους ή έστω να προσπαθούν να συνέλθουν από την κραιπάλη της προηγούμενης βραδιάς, ωστόσο ερευνητές αποκάλυψαν ότι η 1η Ιανουαρίου είναι στην πραγματικότητα η πιο επικίνδυνη μέρα του χρόνου!

Μετά από έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των θανάτων εκτοξεύεται για τις δύο εβδομάδες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα, οι ερευνητές βρήκαν ότι η μέρα που είναι πιο πιθανό κάποιος να πεθάνει από φυσικά αίτια είναι η πρώτη της νέας χρονιάς, δηλαδή η 1 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, 5% περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν την Πρωτοχρονιά από κάποιο φυσικό αίτιο, απ’ ό,τι οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Ας σημειωθεί ότι ως φυσικό αίτιο θεωρείται ο θάνατος από κάποια ασθένεια, γεράματα ή κάποια νόσο κι όχι από δυστύχημα ή ανθρωποκτονία.

Τα παραπάνω συμπεράσματα, όπως γράφει η Daily Mail, προέκυψαν από την εξέταση πιστοποιητικών θανάτου που εκδόθηκαν σε μια περίοδο 25 ετών στις ΗΠΑ.

Όσο για τις αιτίες πίσω από το παραπάνω εύρημα, οι επιστήμονες δηλώνουν… άγνοια!

«Αυτό το μοτίβο προκύπτει από κάθε φυσική αιτία θανάτου, αλλά όχι από εξωγενείς αιτίες όπως αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί συμβαίνει αυτό», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, ο David Phillips, μιλώντας στην Washington Post.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *