Η ΠΕΦ αποχαιρετά με θλίψη τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) αποχαιρετά με ιδιαίτερη θλίψη τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ. Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος έφυγε πολύ νωρίς αφήνοντας πίσω του μια ισχυρή παρακαταθήκη. Αποτελεί μια εμβληματική προσωπικότητα με έντονη κοινωνική και επιχειρηματική δράση. Συνεχιστής μιας σημαντικής οικογενειακής επιχειρηματικής παράδοσης βρισκόταν δίπλα στις ελληνικές βιομηχανίες και με τις καινοτόμες προτάσεις του συνέβαλε στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής. 
Συνδύασε την λαμπρή επιχειρηματική του δράση με την κοινωνική ευθύνη και ήταν υπέρμαχος της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ως πρόεδρος του ΣΕΒ έδρασε καταλυτικά στη διεθνοποίηση του ελληνικού επιχειρείν και με τις προτάσεις του συνέβαλε στο μετασχηματισμό της ελληνικής παραγωγής. Εργάστηκε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών βιομηχανιών, καθώς πίστευε πως η ανάπτυξη περνά μέσα από την ελληνική παραγωγή. Πιστεύοντας βαθιά στην αξία της μόρφωσης και της γνώσης ενίσχυσε τους δεσμούς μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και των επιχειρήσεων και ήταν μπροστά από την εποχή του, υιοθετώντας σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες. Σε αυτό το πλαίσιο ίδρυσε και το Σωματείο Επιχερηματικότητας Νέων. 

Η προσφορά του αναγωρίστηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς εξελέγη αντιπρόεδρος της Business Europe με κύριο τομέα ευθύνης τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις, ενώ επί θητείας του ως πρόεδρος του ΣΕΒ καθιέρωσε την Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Επιχειρήσεων. Ο εκλιπών διετέλεσε επίσης πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2006 έως το 2009. Η ΠΕΦ απευθύνει τα πιο ειλικρινή της συλλυπητήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του. 
 

Διαβάστε ακόμη...