Η Novo Nordisk Hellas ενισχύει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2022

Ο κίνδυνος από την πανδημία του σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο αυξάνεται και αυτό πρέπει να αλλάξει. Παρόλο που η ευαισθητοποίηση γύρω από τη νόσο αυξάνεται, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ακόμη περισσότερη ενημέρωση και πιο έγκαιρη διάγνωση. Αυτός είναι ο λόγος που η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι μία πολύ σημαντική ημέρα, που υπηρετεί απόλυτα το στόχο αυτό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εορτάζεται από το 1991, αλλά μόλις το Δεκέμβριο του 2006 αναγνωρίστηκε ως μία επίσημη ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, με την έγκριση του ψηφίσματος 61/225 του ΟΗΕ. Στη φετινή χρονιά, γιορτάζουμε τη 15η επέτειο από την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη ως επίσημη Ημέρα από τα Ηνωμένα Έθνη.

Αυτή είναι, επίσης, η 15η επέτειος για το γαλάζιο κύκλο, το παγκόσμιο σύμβολο για την ευαισθητοποίηση για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη.

Ο κύκλος συμβολίζει, πρωτίστως, την ενότητα, αλλά και το θετικό πνεύμα και τη δύναμη που χρειάζεται η αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, ενώ το γαλάζιο χρώμα συνδέεται με το χρώμα του ουρανού και της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών.

Με αίσθημα ευθύνης, η Novo Nordisk Hellas συνεχίζει να υποστηρίζει δράσεις για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της καρδιαγγειακής νόσου που σχετίζονται με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2022, υποστηρίζει τις δράσεις ιατρικών εταιρειών καθώς και ομοσπονδιών, ενώσεων και συλλόγων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, που θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα το μήνα Νοέμβριο.

Παράλληλα, σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2022, η Novo Nordisk Hellas, υποστηρίζει χορηγικά τη παραγωγή και προβολή της 1ης ταινίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», ενώ την ίδια ημέρα υποστηρίζει και τις εκδηλώσεις των συλλόγων ασθενών που διεξάγονται στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Λαμία και σε πληθώρα άλλων πόλεων ανά την Ελλάδα.

Ένα ακόμη γεγονός που σηματοδοτεί το μήνα Νοέμβριο, είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενούνται στην Αθήνα. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ως μαζικό και λαϊκό γεγονός, με τα δρομικά αγωνίσματα των 5χλμ., 10χλμ., αλλά πρωτίστως με την αυθεντική μαραθώνια διαδρομή των 42 χλμ., κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων δρομέων.

Δρομείς όλων των ηλικιών και σε όλες τις αποστάσεις, σε μια μοναδική γιορτή από τον Μαραθώνα μέχρι το εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο, συμμετέχουν μαζικά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, φέτος μία ήμερα έπειτα από τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και αυτή η ιδανική χρονική συγκυρία φέρνει δίπλα-δίπλα αυτά τα δύο ιδιαίτερα σημαντικά γεγονότα. 

Η Novo Nordisk Ηellas κορυφώνει τη δράση της στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη», που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το Σακχαρώδη Διαβήτη, και προβάλλει την ανάγκη για σωματική άσκηση, μέσα από το κορυφαίο δρομικό γεγονός της χώρας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Μετά το Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης «Mainova Frankfurt Marathon», η ομάδα “Run to Change Diabetes” της Novo Nordisk Hellas, συμμετείχε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2022, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ατόμων για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, μεταφέροντας το μήνυμα «ναι στην άσκηση, όχι στην καθιστική ζωή».

Με την ομάδα της Novo Nordisk Hellas να απαριθμεί περισσότερες από 800 συμμετοχές στις διαδρομές των 5 χλμ. και 10 χλμ., αλλά και στην κλασσική διαδρομή των 42χλμ., με πολλά χαμόγελα και διάθεση μεταφέραμε το μήνυμα «ναι στην πρόληψη», «ναι στην άσκηση» και «όχι στην καθιστική ζωή» γνωρίζοντας ότι η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Με επικεφαλής της ομάδας “Run to Change Diabetes” το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου και το Running team της Novo Nordisk Hellas, τρέξαμε μαζί με το Running team της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Deutsche Schule Athen), τον αθλητή – πρεσβευτή της Novo Nordisk Νικόλαο Λαμπρούλη στα 42χλμ., τον αθλητή – πρεσβευτή Αλέξανδρο Χριστοδούλου στα 10 χλμ. και τον αθλητή – πρεσβευτή Ιβάν Μαυροθαλασσίτη στα 5χλμ., την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), δημοσιογράφους του χώρου της υγείας, πολλούς φίλους και υποστηρικτές της ομάδας μας.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Αποτελεί διαχρονικό μας στόχο η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Το μήνυμα που μεταφέραμε σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή της ομάδας της Novo Nordisk Hellas στα δρομικά γεγονότα, με κορυφαίο το Μαραθώνιο, είναι απλό, αλλά σημαντικό και έχει δύο κατευθύνσεις:

  1. Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του σχετιζόμενου Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.
  2. Η καλή ρύθμιση του Διαβήτη είναι απαραίτητη για μια καλή ποιότητα ζωής.

Η συμμετοχή μας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι μια ιδανική ευκαιρία να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως αξίζει: Γυρίζοντας την πλάτη στην καθιστική ζωή!»

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κα Μαίρη Καραγεώργου δήλωσε:

«Εταιρική κοινωνική ευθύνη σημαίνει ένας συνεχής αγώνας προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο με συμμετοχή και κυρίως με δράσεις που αποσκοπούν σε αυτό που όλοι μας ονομάζουμε “γενικότερο καλό”. Ο φιλόδοξος στόχος μας είναι να εμπεδώσουμε την αξία της πρόληψης για την καλή υγεία και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και τους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί και στην Ελλάδα, προληπτικά και αποτελεσματικά η πανδημία της εποχής μας που ονομάζεται Σακχαρώδης Διαβήτης».

Διαβάστε ακόμη...