Η Neuraxpharm διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των φαρμακευτικών σκευασμάτων της στην Ελλάδα  με την εξαγορά του Lazap®

Η Brain Therapeutics/Neuraxpharm Greece, θυγατρική του Ομίλου Neuraxpharm στην Ελλάδα, κορυφαία ευρωπαϊκή εξειδικευμένη φαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται στη θεραπεία διαταραχών του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ), ανακοινώνει σήμερα την εξαγορά του καθιερωμένου στην ελληνική αγορά  συνταγογραφούμενου σκευάσματος Lazap®  (ολανζαπίνη) από την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Lyofin Ltd. 

Η συμφωνία μεταξύ της Brain Therapeutics/Neuraxpharm Greece και της Lyofin Ltd περιλαμβάνει τα δικαιώματα εμπορίας των δύο μορφών  του Lazap® στην Ελλάδα,  Lazap® 5 mg και 20 mg επικαλυμμένων με λεπτό υμένιο δισκίων. 

Το Lazap® (ολανζαπίνη) είναι ένα άτυπο αντιψυχωσικό συνταγογραφούμενο φάρμακο που ενδείκνυται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής. Το φαρμακευτικό σκεύασμα είναι γνωστό και συνταγογραφείται κυρίως από ψυχιάτρους και ειδικούς του ΚΝΣ για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής, δύο από τις συχνές διαταραχές ψυχικής υγείας που αφορούν 100.000(1)  και 330.000(2)  άτομα στην Ελλάδα αντίστοιχα. Η Neuraxpharm θα διασφαλίσει τη συνέχεια της προμήθειας του Lazap®  στους Έλληνες ασθενείς.

Η συμφωνία αυτή θα επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της Neuraxpharm στην Ελλάδα και θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στο ΚΝΣ για να παρέχει στους ασθενείς με ΚΝΣ, τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα πρόσβαση σε κατάλληλα φαρμακευτικά σκευάσματα από το ευρύ χαρτοφυλάκιό της, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των ασθενών στη χώρα.

Το καθιερωμένο χαρτοφυλάκιο ιδιοσκευασμάτων ΚΝΣ της Brain Therapeutics/Neuraxpharm Greece στην Ελλάδα περιλαμβάνει τόσο επώνυμα συνταγογραφούμενα φάρμακα όσο και συμπληρώματα διατροφής (διατροφοφάρμακα – nutraceuticals). Η Brain Therapeutics/ Neuraxpharm Greece's εξειδικεύεται στην αδειοδότηση (χορήγηση αδειών) και εμπορία εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων στους θεραπευτικούς τομείς της ψυχιατρικής, της νευρολογίας, της αναισθησιολογίας/πόνου και των σπάνιων (ορφανών) νοσημάτων, έχοντας ως αποστολή την προώθηση καινοτόμων προϊόντων του ΚΝΣ στην αγορά και την παροχή πραγματικής αξίας στους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας. 

Κορυφαία σκευάσματα της Brain Therapeutics/Neuraxpharm Greece  είναι το Buccolam® (μιδαζολάμη) για επείγουσα/άμεση  θεραπεία παιδιών και εφήβων με επιληψία, καθώς  τα συμπληρώματα διατροφής (διατροφοφάρμακα – nutraceuticals) Vivimind® και Vivinor®, για διάφορες διαταραχές του ΚΝΣ.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο Dr. Jörg-Thomas Dierks, Διευθύνων Σύμβουλος της Neuraxpharm, δήλωσε: «Αυτή η εξαγορά αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την περαιτέρω εδραίωση της παρουσίας μας στην ελληνική αγορά και την επέκταση του χαρτοφυλακίου φαρμακευτικών σκευασμάτων μας στην Ελλάδα. Η κλινική εμπειρία με το φαρμακευτικό σκεύασμα (Lazap®) από τους  εξειδικευμένους ιατρούς σε όλη την Ελλάδα ευθυγραμμίζεται καλά με τη στρατηγική της Neuraxpharm να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών επιλογών και να γίνει η  πραγματικά κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία του ΚΝΣ στην Ευρώπη». 

«Η εξαγορά του Lazap θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό μας προς τους ψυχιάτρους και θα ταιριάξει απόλυτα με τις μελλοντικές μας κυκλοφορίες φαρμακευτικών σκευασμάτων προκειμένου να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία του ΚΝΣ στην Ελλάδα» σχολιάζει ο Country Manager της Brain Therapeutics/Neuraxpharm Greece, Γιώργος Παυλάκης.

Η Brain Therapeutics/Neuraxpharm Greece, η οποία εξαγοράστηκε από τη Neuraxpharm τον Μάρτιο του 2022, οικοδομεί τη θέση της ως ειδικός στο ΚΝΣ, προσφέροντας επώνυμα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής (διατροφοφάρμακα – nutraceuticals) στη χώρα.  

Οι όροι της συναλλαγής δεν γνωστοποιήθηκαν. 

(1,2) Πηγή: Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (NIMH)

Διαβάστε ακόμη...