Η MSD στηρίζει το προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα

Στην ψηφιακή εκδήλωση του “Τhe Economist Events” με τίτλο: «H ατζέντα της Ελλάδας για τον καρκίνο του πνεύμονα στη μετά κορωνοϊό εποχή», η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της MSD, παρουσιάστηκε από την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) το προτεινόμενο Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο του πνεύμονα για την περίοδο 2021-2026.

Το Σχέδιο εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες, την πρόληψη, την πρώιμη διάγνωση και τη διαχείριση της νόσου, με κάθε άξονα να συνοδεύεται από συγκεκριμένες δέσμες και δείκτες.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα. Στέλλα Κυριακίδου, στο πλαίσιο της συμμετοχής όλων των φορέων σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια και συζητήθηκαν οι πολιτικές για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη καθώς και η εθνική στρατηγική ελέγχου του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της συγκριτικής ανάλυσης σε 27 χώρες που είχε πραγματοποιήσει το Economist Intelligence Unite (EIU) για το πώς τα ευρωπαϊκά κράτη διαχειρίζονται τον καρκίνο του πνεύμονα. Η έλλειψη ενός σχεδίου δράσης για τον έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα και η έλλειψη προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου και επιταχυνόμενων διαδικασιών για την παραπομπή των ασθενών σε εξειδικευμένη θεραπεία ήταν ορισμένες από τις βασικές περιοχές προς βελτίωση που εντοπίστηκαν στη μελέτη που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο για την Ελλάδα.

Η κ. Agata Jakoncic, Managing Director της MSD για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Αυτή τη στιγμή, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι από τις πρώτες υγειονομικές προτεραιότητες στη χώρα, οπότε η εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης αποτελεί αναγκαιότητα. Ένα οργανωμένο σχέδιο που θα λάβει υπόψη το υψηλό φορτίο της νόσου, το υψηλό ποσοστό καπνιστών και τη γήρανση του πληθυσμού, θα βοηθήσει αποφασιστικά στη μείωση του αριθμού των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα. Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ και πιστεύουμε στην εποικοδομητική συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου σχεδίου».

Εδώ και πάνω από έναν αιώνα, η MSD, μια βιο-φαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, ανακαλύπτει φάρμακα και εμβόλια για τις πιο σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή. MSD είναι η εμπορική επωνυμία της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ. Μέσω των προϊόντων μας και με παρουσία σε περισσότερες από 140 χώρες προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στους ασθενείς. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω πολιτικών, προγραμμάτων και συνεργασιών που υλοποιούμε.

Σήμερα, η MSD συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανακάλυψη και εξέλιξη θεραπειών που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν «απειλητικές» ασθένειες για τη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, όπως ο καρκίνος, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, οι μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων των ιών HIV και Έμπολα καθώς και οι πρώτο- εμφανιζόμενες ασθένειες ζώων.

Διαβάστε ακόμη...