Η λύση στις παρενέργειες της καφεΐνης!

Από τότε που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν όλα αυτά τα περίεργα trends που επικεντρώνονται στο wellness, το μόνο ηθικό δίδαγμα που εμείς κρατάμε ουσιαστικά είναι το πόσο σημαντικό είναι να προσέχεις τον εαυτό σου. Όλες αυτές οι μόδες έχουν σαν βασικούς πυλώνες το να τρως σωστά και να κοιμάσαι καλά. Υπάρχει όμως πέρα από τα γνωστά, μία νέα τάση που θέλει να περιορίζουμε την καφεϊνη ή να περιορίζεις τις επιβλαβείς επιδράσεις της με αλκαλικό νερό.

Ποιες είναι όμως οι παρενέργεις που μας προκαλεί η κατανάλωση της αγαπημένης μας καφεϊνης;

1.Προβλήματα και διαταραχές ύπνου: Από τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες του καφέ που θα προσέξεις ότι αναφέρονται, είναι οι διαταραχές και τα προβλήματα στον ύπνο.

2.Εμφάνιση και αύξηση άγχους: Μία άλλη από τις πιθανές παρενέργειες του καφέ, είναι η αύξηση των επιπέδων άγχους και της ορμόνης του στρες (κορτιζόλη)

3.Εμφάνιση ταχυκαρδίας: Οι μεγάλες δόσεις καφεΐνης στον οργανισμό μας, μπορεί να προκαλέσουν κάποιες μεταβολές στο ρυθμό της καρδιά μας.

4.Διαταραχές του γαστρεντερικού: Θεωρείται πιθανό από την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μέσω του καφέ να προκληθούν κάποιες διαταραχές και ενοχλήσεις στο στομάχι ή στο πεπτικό μας σύστημα.

5.Διαταραχές στην ψυχολογία: Μία ακόμη από τις παρενέργειες του καφέ όταν καταναλώνεται σε υπερβολικές δόσεις, είναι οι διάφορες ψυχικές διαταραχές και αλλαγές της ψυχολογίας μας.

6.Αίσθηση νευρικότητας: Είναι γνωστό ότι μέσα από την κατανάλωση καφεΐνης αυξάνεται η έκκριση αδρεναλίνης, κάτι που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σου είναι χρήσιμο αν όμως δεν έχεις πού να εκτονώσεις την περίσσεια ενέργεια σου προκαλεί νευρικότητα και υπερβολική κινητικότητα.

7.Πρόκληση εθισμού: Μία από τις παρενέργειες του καφέ μακροπρόθεσμα, μπορεί να είναι ο εθισμός στην καφεΐνη του μέσα από την υπερκατανάλωση που σημαίνει ότι κάποια στιγμή μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι στέρηση αν δεν καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες καφέ μέσα στη μέρα σου.

Το αλκαλικό νερό αντίδοτο στην καφεϊνη

Τελευταίες επιστημονικές μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση αλκαλικού νερού (τουλάχιστον μισό λίτρο ημερησίως) μειώνει αισθητά πολλές ή όλες τις παρενέργειες της καφεϊνης σε αντίθεση με την κατανάλωση απλού μεταλλικού νερού που δεν είχε αποτελέσματα.

Πως μπορούμε να κάνουμε το νερό μας αλκαλικό;

Χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή αλκαλοποίησης. Η πιο οικονομική, γνωστή και αξιόπιστη είναι της Alkaline και είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.alkaline.gr .

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *