Η έκθεση στο κρύο μπορεί να οδηγήσει σε καύσεις του λίπους υποστηρίζει βρετανική έρευνα

Μια απλή κίνηση όπως το να ανοίξουμε τα παράθυρα του υπνοδωματίου μπορεί να οδηγήσει σε καύσεις του λίπους υποστηρίζει ερευνητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

H συμβουλή του καθηγητή και ερευνητή Ashley Grossman βασίζεται όπως εξηγεί ο ίδιος, στο γεγονός ότι υπάρχουν δυο τύποι λίπους στο σώμα.

Το «προβληματικό» λευκό λίπος που τείνει να συσσωρεύεται όπου είναι λιγότερο επιθυμητό, όπως η κοιλιά και οι μηροί και το πολύ λιγότερο καφέ λίπος, η «ειδικότητα» του οποίου είναι η καύση θερμίδων και η θερμογένεση.

Η έκθεση στο κρύο μπορεί να ενεργοποιήσει τη μετατροπή του κακού λευκού λίπους σε καλό καφέ λίπος. «Τώρα μαθαίνουμε από τις έρευνες ότι όταν κρυώνουμε, το καφέ λίπος είναι αυτό που μας ζεσταίνει.

Αντί λοιπόν να πάρουμε όλα αυτά τα φάρμακα που αδυνατίζουν ή να πρέπει να τρώμε λιγότερο, η ιδανική λύση όπως μου φαίνεται, είναι όταν θα πέσουμε για ύπνο το βράδυ να ανοίξουμε όλα τα παράθυρα» λέει, ίσως και με μια δόση υπερβολής ο καθηγητής Grossman και συμπληρώνει: «Είναι μια καλή ιδέα και υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία».

Ο καθηγητής μιλώντας στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης υπενθύμισε επίσης ότι με την απώλεια βάρους είναι πιο εύκολο να προληφθεί η εμφάνιση διαβήτη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *