Η ΕΕ προμηθεύεται επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε προμήθεια επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού των Pfizer/BioNTech, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες τη Δευτέρα σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται πως η επιλογή αγοράς επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας αγοράς που υπέγραψε η ΕΕ με τις Pfizer/BioNTech τον Φεβρουάριο.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ αυξάνεται σε 600 εκατ. το 2021, όπως αναφέρουν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Οι Pfizer και BioNTech την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν να επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά 25% αυτό το τρίμηνο, προωθώντας αποστολή 50 εκατ. δόσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το δ' τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται πως η Johnson & Johnson έχει "παγώσει" τις αποστολές του εμβολίου της καθώς οι ρυθμιστικές αρχές επανεξετάζουν το εμβόλιο μετά τις αναφορές για περιστατικά θρόμβων αίματος σε άτομα που εμβολιάστηκαν. Εν τω μεταξύ, ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν περιορίσει και τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca λόγω περιστατικών θρόμβων αίματος.

Διαβάστε ακόμη...