Η αύξηση βάρους είναι συχνή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύετε, η αύξηση βάρους μπορεί να είναι πιο πιθανή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρά το χειμώνα.Η Haley Perlus, ειδική στην ψυχολογία του αθλητισμού και των επιδόσεων και η Amy Bragagnini, ογκολογική διατροφολόγος στο Trinity Health Lacks Cancer Center στο Μίσιγκαν ανέφεραν ότι υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για αύξηση βάρους το καλοκαίρι που περιλαμβάνουν:

  • ζαχαρούχα καλοκαιρινά ροφήματα
  • πειρασμοί για φαγητό και ποτό για διακοπές
  • μείωση της άσκησης

«Πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν σε καλοκαιρινούς γάμους, αποφοίτηση και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Υπάρχουν συνήθως πολλά παρακμιακά τρόφιμα και ποτά σε τέτοιες εκδηλώσεις. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις, είναι εύκολο να καταναλώνεις περισσότερα τρόφιμα και ποτά με πολλές θερμίδες από ό,τι θα έκανε κανείς σε μια τυπική μέρα», είπε η Bragagnini. Όταν είμαστε σε διακοπές, συχνά δικαιολογούμε τις άφθονες επιλογές φαγητών και ποτών λέγοντας "είμαι σε διακοπές και μπορώ να φάω και να πίνω ό,τι θέλω".

Η Perlus είπε πως όταν σκέφτεται την καλοκαιρινή αύξηση βάρους, η σκέψη της πηγαίνει στην αύξηση των ζαχαρούχων, τροπικών ποτών που καταναλώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες. «Προσέχετε την κατανάλωση αλκοόλ και, ακόμα κι αν δεν πίνετε, προσέξτε τα θερμιδικά mocktails, συμβούλεψε. «Οι μεγαλύτερες μέρες σημαίνουν επίσης περισσότερο φαγητό και ποτό κατά τη διάρκεια κοινωνικών συγκεντρώσεων». Αυτές οι κοινωνικές συγκεντρώσεις τείνουν να σερβίρουν «ανθυγιεινό πρόχειρο φαγητό και αλκοόλ. Το να τρώτε περισσότερο και να κινείστε λιγότερο θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Πρέπει να γνωρίζουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε και να επιμείνουμε σε πιο υγιεινές επιλογές».

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την απώλεια βάρους το καλοκαίρι είναι να αφαιρέσετε την προσοχή σας από την απώλεια βάρους (δηλαδή τον αριθμό στη ζυγαριά), λέει η Bragagnini. «Μερικές φορές η εστίαση στην απώλεια βάρους μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε μια διατροφική διαταραχή», εξήγησε. 

Στην επόμενη μέρα στην παραλία, οι ειδικοί προτείνουν να έχετε το δικό σας υγιεινό» φαγητό το οποίο μπορείτε να απολαύσετε. Μερικά παραδείγματα που παρέχει περιλαμβάνουν:

  • Έχετε  φρέσκα λαχανικά και φρούτα που μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε τάπερ.
  • Έχετε μπάρες πρωτεΐνης με υψηλό αριθμό πρωτεϊνών και χαμηλό αριθμό σακχάρων.
  • Γεμίστε με ογκώδη λαχανικά και προσθέστε πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο ή ψάρι.
  • Περιλάβετε τα βραστά αυγά. Αποτελούν υγιεινή διατροφή και καλή θερμιδική επιλογή.

Διαβάστε ακόμη...