Η αϋπνία και η κόπωση δεν έχουν θέση το Καλοκαίρι!!

Το καλοκαίρι έχει μια ιδιαίτερη αξία φέτος. Αυτή η υπέροχη εποχή, σίγουρα δεν θα είναι εύκολη μετά το lockdown που βιώσαμε αλλά και εξαιτίας των μέτρων προφύλαξης που πρέπει να παίρνουμε λόγω της νόσου COVID-19. Η πανδημία έχει ανησυχήσει όλους μας, άλλωστε είναι γεγονός ότι η ζωή μας έχει γίνει λιγότερη ανέμελη.

Για πολλούς ο ύπνος αυτήν την εποχή δεν είναι εύκολος -και όχι μόνο για όσους υποφέρουν από διαταραχές ύπνου. Η αϋπνία, και η επερχόμενη κόπωση, μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα την ώρα που θα θέλαμε να είμαστε γεμάτοι ενέργεια και δράση. Μπορεί λοιπόν να χρειαστούμε ένα συμπλήρωμα διατροφής που μειώνει την κόπωση, τον χρόνο έλευσης του ύπνου και αποκαθιστά τη φυσιολογική και ψυχολογική λειτουργία του οργανισμού μας.

Αυτό το διατροφικό συμπλήρωμα υπάρχει και ονομάζεται Euzoe. Αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό από μελατονίνη, βαλεριάνα, πασιφλόρα, κράταιγο, βαλλωτή και βιταμίνη Β12. Αυτά τα συστατικά θα σας τονώσουν και θα σας προσδώσουν την ηρεμία που χρειάζεστε, ώστε ο ύπνος σας να είναι εύκολος και ποιοτικός, μειώνοντας παράλληλα το άγχος και την ανησυχία σας. Γνωρίζουμε όλοι ότι η χαλάρωση μας βοηθά να έχουμε έναν ήρεμο ύπνο, ο οποίος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δημιουργική επόμενη ημέρα.

Η μελατονίνη ρυθμίζει τους κιρκαδιανούς ρυθμούς (τον καθημερινό ύπνο και την αφύ­πνιση) ενώ συγχρόνως είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι αποτελεσματική στη βελτίωση της διάρκειας του ύπνου και έχει καλύτερα αποτελέσματα στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο. Αυτή η θετική επίδραση εξασφαλίζεται με την κατανάλωσή της λίγο πριν την ώρα του ύπνου.

Η βαλεριάνα έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για να προωθήσει την ηρεμία και να βελτιώσει τον ύπνο. Καταπραΰνει τη νευρικότητα και το άγχος. Μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να ενισχύσετε τη διάθεσή σας και να κοιμηθείτε καλύτερα. Έχει αποδειχθεί ότι ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Αυξάνει τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή GABA (γάμμα-άμινο-βουτυρικό οξύ) στον εγκέφαλο, κάτι που έχει αγχολυτική επίδραση.

Η πασιφλόρα, επίσης αυξάνει τα επίπεδα του GABA στον εγκέφαλο, γεγονός που προάγει τη χαλάρωση. Έχει ήπιες αγχολυτικές και κατευναστικές ιδιότητες, ενώ χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της νευρικής έντασης και ευερεθιστότητας.

Τα υπόλοιπα βότανα του Euzoe που σας χαλαρώσουν και σας βοηθούν να κοιμηθείτε είναι η βαλλωτή και ο κράταιγος. Η βαλλωτή (η αλλιώς φυτιλάκι) είναι ένα αποτελεσματικό βοήθημα για τη νευρικότητα και τις ήπιες διαταραχές ύπνου -ο Διοσκουρίδης, την ονόμαζε και γνωτέρα. Ο φυτοθεραπευτής Λεκλέρκ είχε χρησιμοποιήσει με επιτυχία το βότανο αυτό κατά των νευρώσεων, των νευρασθενειών και των ψυχώσεων. Ο κράταιγος έχει ήπιες αγχολυτικές και κατασταλτικές ιδιότητες.

Τέλος μην ξεχνάμε, την πολύτιμη βιταμίνη Β12 (κοβαλαμίνη), ο ρόλος της οποίας είναι ιδανικός για την προστασία του νευρικού συστήματος, καθώς συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του. Αν ακολουθείτε την αποκλειστική χορτοφαγία δεν λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη B12 διότι απουσιάζει από τα φυτά.

Επιλέξτε λοιπόν το Euzoe γιατί σας αξίζει ένας ήρεμος, ποιοτικός ύπνος και μια δημιουργική ζωή. Και για να χαρείτε φυσικά το Καλοκαίρι!

Διαβάστε ακόμη...