Τέσσερις λύσεις για έναν πιο ήσυχο ύπνο

Τα προβλήματα στον ύπνο και οι αϋπνίες είναι συνηθισμένα προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους. 

Πολλοί μπορεί να είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο και το πόσο καλά θα κοιμηθείτε. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας αλλά και τις ώρες που κοιμάστε.

Δείτε τέσσερις λύσεις για καλύτερο ύπνο…

1. Ρύθμιση ωραρίου 

Μετρήστε πόσες ώρες κοιμάστε κάθε βράδυ. Διατηρήστε αυτό το πρόγραμμα ύπνου για μερικές ημέρες και σταδιακά, αρχίστε να ξαπλώνετε στο κρεβάτι νωρίτερα κατά 15 λεπτά κάθε φορά, μέχρι να φτάσετε να κοιμάστε σταθερά 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Στόχος της δημοφιλούς τεχνικής είναι να μειώσετε το χρόνο που περνάτε στο κρεβάτι χωρίς να κοιμάστε και να αυξήσετε σταδιακά τις ώρες ύπνου.

2. Καταναλώστε βρώμη πριν τον ύπνο

Έχει αποδειντεί ότι οι υδατάνθρακες της βρώμης προωθούν τη χαλάρωση και εντείνουν το αίσθημα υπνηλίας.

3. Χρησιμοποιήστε άρωμα λεβάντας

Το άρωμα της λεβάντας έχει αποδεδειγμένη χαλαρωτική δράση, όπως δείχνει μελέτη του 2016 στην επιθεώρηση Explore. Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, οι νεαροί συμμετέχοντες που εκτέθηκαν στο άρωμα της λεβάντας πριν κοιμηθούν κατάφεραν να απολαύσουν καλύτερο ύπνο και είχαν περισσότερη ενέργεια την επόμενη ημέρα, σε σύγκριση με όσους δεν είχαν εκτεθεί στο συγκεκριμένο άρωμα.

4. Πιείτε χαμομήλι

Το χαμομήλι χρησιμοποιείται ως «βοήθημα» ύπνου εδώ και αιώνες και η επίδρασή του αυτή επιβεβαιώνεται από μελέτη του 2016 στην επιθεώρηση Journal of Advanced Nursing, η οποία υπέδειξε ότι οι νέες μαμάδες που έπιναν συστηματικά χαμομήλι για διάστημα δύο εβδομάδων εκδήλωσαν λιγότερα συμπτώματα έλλειψης ύπνου και κατάθλιψης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *