Ηλικιωμένη πέθανε από το στέλεχος Η10Ν8

BB401D70AAA892449D1924C08AE1CD90.jpg

  Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κίνα γίνεται το πρώτο γνωστό θύμα του στελέχους Η10Ν8 του ιού της γρίπης των πτηνών, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η 73χρονη γυναίκα πέθανε από τον ιό στις 6 Δεκεμβρίου, έξι ημέρες αφού προσβλήθηκε από τη νόσο, επισημαίνει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Ο ιός αυτός έχει εντοπιστεί από το 1965 σε πτηνά σε τουλάχιστον 7 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η πηγή της μόλυνσης της γυναίκας αυτής, αν και όπως είναι γνωστό τον ιό αυτόν φέρουν τόσο τα άγρια πουλιά, όσο και τα πουλερικά και η ασθενής είχε επισκεφθεί μια αγορά πτηνών 4 ημέρες προτού νοσήσει.

Η γυναίκα, η οποία πέθανε στην Ναντσάνγκ, την πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής επαρχίας Τζιανγκσί, έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Τα μέλη της οικογένειάς της και άλλοι άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή δεν εκδήλωσαν συμπτώματα της νόσου, πρόσθεσε ο ΠΟΥ, σημειώνοντας επίσης ότι δεν εντοπίστηκαν στην περιοχή παρόμοια κρούσματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για μια μετάδοση του στελέχους Η10Ν8 του ιού της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με τις Αρχές.

Οι κινεζικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για το κρούσμα του Η10Ν8 και έχουν εντείνει τα μέτρα επίβλεψης για τον εντοπισμό και τον έλεγχο των λοιμώξεων, κατέληξε ο ΠΟΥ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *