Ηλεκτρονικό κουτάλι για ασθενείς με Πάρκινσον

7A21DDBE44AC9272FC87268E0A3E7030.jpg

  Η τεχνολογία στέκεται μια ακόμη φορά αρωγός των ανθρώπων με σοβαρές παθήσεις. Το Liftware Spoon είναι ένα ειδικό κουτάλι που υπόσχεται να κάνει ευκολότερη τη ζωή όσων πάσχουν από Πάρκινσον ή άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες, καθώς «εξισορροπεί» το χαρακτηριστικό τρέμουλο των χεριών.

Η συσκευή λειτουργεί όπως περίπου μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, καθώς αποτελείται από τη λαβή που περιέχει την μπαταρία και τα ηλεκτρονικά μέρη, και ένα αφαιρούμενο τμήμα που είναι το κουτάλι.

Αισθητήρες στη λαβή ανιχνεύουν την κίνηση του χεριού και ειδικά μοτέρ ενεργοποιούνται αυτόματα μετακινώντας το κουτάλι προς την αντίθεση κατεύθυνση, ακυρώνοντας ουσιαστικά το τρέμουλο και κάνοντας ευκολότερο το γεύμα για τον πάσχοντα.

Σύμφωνα μάλιστα με ελέγχους που διεξήχθησαν από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 75% στην αστάθεια του κουταλιού.

Η διάθεση της συσκευής θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα σε τιμή που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Επιπλέον, η κατασκευάστρια εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει και άλλα εξαρτήματα που θα προσαρμόζονται στη συσκευή.

Liftware2.jpg

Liftware3.png

Liftware4.jpg

Liftware1.png

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.