Ηλεκτρονική συσκευή καταπολεμά τις λοιμώξεις

73697B1D5C7142ECDB6DD9959DB77BF1.jpg

  Έχετε λοίμωξη με υψηλό πυρετό; Μήπως μια φλεγμονή από σταφυλόκοκκο; Χειρουργηθήκατε και πρέπει να πάρετε αντιβίωση προληπτικά; Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με πολύ απλό και ασύρματο τρόπο. Πώς; Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού εμφυτεύματος το οποίο ελέγχεται ασύρματα και αφού επιτελέσει το έργο του εντός του σώματος, αυτοδιαλύεται.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τufts της Μασαχουσέτης δοκίμασαν την εν λόγω θεραπεία σε ποντίκια που είχαν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο. Στα πειραματόζωα εμφυτεύτηκε μια ηλεκτρονική συσκευή η οποία ενεργοποιήθηκε ασύρματα. Με την ενεργοποίησή της η συσκευή εξέπεμψε θερμότητα που εξουδετέρωσε το σταφυλόκοκκο, κάτι που διαπιστώθηκε ότι έγινε με επιτυχία, μια και η λήψη δείγματος ιστού από τα πειραματόζωα μετά από 24 ώρες, έδειξε ότι δεν υπήρχαν ίχνη λοίμωξης. Επιπλέον, 15 μέρες μετά η συσκευή – κατασκευασμένη από μετάξι και μαγνήσιο – είχε αυτοδιαλυθεί, απαλλάσσοντας τους ειδικούς από το έργο της αφαίρεσής της.

Στο πλαίσιο της έρευνας φάνηκε ότι με τη wi-fi θεραπεία μπορεί να καταπολεμηθούν και άλλα βακτήρια όπως το E coli.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια νέα τεχνολογικά μορφή θεραπείας.

Πηγή: Vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *