Health IT Conference 2021: Η Πληροφορική Υγείας σε περίοδο Covid-19

Για 4η χρονιά το Netweek και το Health Daily της BOUSSIAS  με την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας, και της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών  Υγείας και τη συνεργασία του ΗL7 Hellas, της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)  διοργανώνουν, στις 15 & 16 Ιουνίου διαδικτυακά το Health IT Conference με θέμα: Η Πληροφορική Υγείας σε περίοδο Covid-19.  

Το συνέδριο θεσμός για την Ψηφιακή Υγεία βρίσκεται στην εποχή της COVID-19 και καλείται να αναδείξει τους τρόπους που ο ψηφιακός μετασχηματισμός του συστήματος υγείας και η υλοποίηση εργαλείων ΤΠΕ ανταποκρίνεται στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον της πανδημίας. 

Οι προκλήσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στο Σύστημα Υγείας της χώρας και η εφαρμογή της "Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2024" αποτελούν καταλύτη στην είσοδο της χώρας στη νέα πραγματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εναρμονίζει τη στρατηγική της και τα χρηματοδοτικά της εργαλεία στις εθνικές στρατηγικές των κρατών μελών της. 

Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στον τομέα της ψηφιακής υγείας και οι μέθοδοι αξιοποίησης τους παρουσιάζονται σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς. Η Ελλάδα 2.0 αποκαλύπτει την ελληνική πρόταση για την Ψηφιακή Υγεία στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. 

Ποιος θα είναι ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας στο σχεδιασμό των ψηφιακών λύσεων; 

Από τη μία, οι υλοποιημένες υπηρεσίες διαχρονικά στοχεύουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του συστήματος υγείας και στην ενδυνάμωση των πολιτών, με τις ραγδαίες εξελίξεις να οδηγούν σε παρεμβάσεις που διευκολύνουν τον έλεγχο της πανδημίας, την αποτίμηση του επιδημιολογικού κινδύνου και, πρωτίστως, την προστασία της υγείας των πολιτών. 

Από την άλλη, η ψηφιακή στρατηγική για την Υγεία ακολουθεί διεθνείς πρακτικές και προωθεί τον μετασχηματισμό του ΕΣΥ στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, στην αναβάθμιση της ψηφιακής ωριμότητας των μονάδων υγείας της χώρας, στην επέκταση και βελτίωση των παρεχόμενων υποδομών και την εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και της συνέχειας στη φροντίδα, στην υποστήριξη των ασθενών,  στην προώθηση της καινοτομίας, στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της πρόσβασης σε δεδομένα υγείας, στην εισαγωγή ενιαίας αρχιτεκτονικής συστημάτων, στην ορθότερη ψηφιακή διακυβέρνηση, κλπ.  

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, διοικητικά στελέχη και στελέχη πληροφορικής του Τομέα Υγείας, επαγγελματίες υγείας αλλά και κάθε άλλος εμπλεκόμενος θα καταθέσουν την πολύτιμη εμπειρία τους και τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της Ψηφιακής Υγείας, εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Το φετινό συνέδριο πλαισιώνουν περισσότεροι από 70 διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι συμμετέχουν στην παρουσίαση και εφαρμογή της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής για την Υγεία. Το συνέδριο έχουν κληθεί να ανοίξουν με ομιλία τους οι Υπουργοί:

  • Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και
  • Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης,

ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την τιμητική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ), της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ), της Ελληνικής Εταιρείας Ψηφιακής Ιατρικής, της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Πληροφορικής της Υγείας (ΠΕΕΠΛΥ), του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη...