Η ζωή δε σταματά στη μέση ηλικία

17FCFCA1D4470575B763EE78265EFE51.jpg

  Ομορφιά, νιάτα, «μάχη ενάντια στο χρόνο», αντιγήρανση, «κρατήστε το χρόνο μακριά» είναι μερικές μόνο από τις λέξεις και τις εκφράσεις με τις οποίες «βομβαρδιζόμαστε» καθημερινά, και οι οποίες μας προτρέπουν να βγούμε νικητές στη «μάχη» με το αμείλικτο πέρασμα του χρόνου.

Γιατί όμως απλά να μην αποδεχτούμε ότι… έτσι είναι η ζωή και μπορούμε να την απολαμβάνουμε σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε;

«Κάθε ηλικία έχει τη χάρη της» λοιπόν… κάτι που επιβεβαίωσαν και οι αναγνώστες της Huffington Post, δίνοντας ο καθένας τη δική του εξήγηση γιατί… «η ζωή είναι ωραία και στη μέση ηλικία»!

Άλλωστε σύμφωνα με μελέτες, όσο μεγαλώνει κανείς μαθαίνει πώς να δίνει προτεραιότητα στα πράγματα που όντως έχουν σημασία και τον κάνουν πραγματικά χαρούμενο!

Δείτε τι απάντησαν:

1) Πρέπει να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας γι’ αυτό που είναι.

2) Τελικά το μόνο που μετράει είναι η καλοσύνη. Τα λεφτά δεν έχουν σημασία, ούτε τα αγαπά… οι άνθρωποι είναι αυτοί που μετράνε.

3) Έχεις λιγότερα μαλλιά για να χτενίσεις!

4) Χαίρεσαι να βλέπεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν και να διαπιστώνεις αν υπήρξες καλός γονιός. Και μην ξεχνάμε ότι γίνεσαι και πιο… σοφός!

5) Μαθαίνεις να μη σε νοιάζει τι σκέφτονται ή λένε οι άλλοι για σένα.

6) Αποκτάς πιο καθαρό δέρμα και δε χρειάζεται να λούζεσαι τόσο συχνά.

7) Γίνεσαι παππούς/γιαγιά, δεν έχεις να ασχοληθείς άλλο με τα δικά σου παιδιά και απολαμβάνεις ένα τακτοποιημένο σπίτι. Μπορείς να φεύγεις και να γυρνάς όποτε θέλεις.

8) Βγαίνεις έξω και γυρνάς ό,τι ώρα θέλεις, χωρίς να ανησυχείς για κάποιον άλλον.

9) Δε χρειάζεται να προσποιείσαι ότι σου αρέσει κάτι, όταν δε σου αρέσει.

10) Ξέρεις ποιος είσαι, δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν, και χαίρεσαι να βλέπεις τα παιδιά σου ως πετυχημένους ενήλικες.

11) Είναι ωραίο όταν συνειδητοποιείς ότι μπορείς να θυμάσαι πράγματα.

12) Τα εγγόνια σου!

13) Η εμμηνόπαυση.

14) Γνωρίζεις νέους ανθρώπους, διαφορετικούς από τους παλιούς σου φίλους.

15) Σε σέβονται

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *