Η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να βρεθεί σε 10 χρόνια

 
Ένας από τους ανθρώπους που ανακάλυψε τη δομή του DNA, o μοριακός βιολόγος Dr James Watson, προσπαθεί να βρει τη θεραπεία για τον καρκίνο. Όπως δήλωσε ο βραβευθείς με Νόμπελ επιστήμονας, μιλώντας στο Euroscience Open Forum στο Δουβλίνο, είναι δυνατό να βρεθεί η θεραπεία για τέσσερις στις πέντε μορφές καρκίνου μέσα στην επόμενη δεκαετία, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιστήμονες «επαναστατήσουν» στον τρόπο με τον οποίο «προσεγγίζουν» την ασθένεια.


Ο ίδιος «κατηγόρησε» τους ερευνητές που ασχολούνται με την ανακάλυψη της θεραπείας του καρκίνου ότι σκέφτονται πολύ στενά και φοβούνται να πάρουν ρίσκο.

«Νομίζω ότι πρέπει να εστιάσουμε στο γιατί δεν μπορούμε να τον θεραπεύσουμε. Πιστεύω ότι αν καταλάβουμε γιατί δεν μπορούμε να τον θεραπεύσουμε και καθίσουμε να γράψουμε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, τότε θα υπήρχε ελπίδα. Όσοι επιστήμονες ασχολούνται με αυτό δεν προσπαθούν να τα μάθουν όλα. Δε φαίνονται πρόθυμοι να πάρουν ρίσκο. Νομίζουμε ότι είναι πανέξυπνοι, αλλά δεν είναι. Απλά δεν είναι χειρότεροι από άλλους» είπε.

Ο 84χρονος επιστήμονας, ο οποίος έχει γράψει μια επιστημονική μελέτη για τον καρκίνο, είπε ακόμη ότι δεν έχει νόημα να «πιάσει» κανείς την ασθένεια από την αρχή της εμφάνισής της κι αυτό γιατί αυτό προκαλεί άγχος και ανησυχία.
«Νομίζω ότι αυτό που μετράει είναι να μπορεί να το θεραπεύσει κανείς στο τέλος και να μην ανησυχεί από την αρχή, γιατί αυτό θα είναι και πιο φτηνό» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail ο αμερικανός επιστήμονας έχει προκαλέσει ξανά στο παρελθόν με δηλώσεις του, όπως για παράδειγμα με την άποψή του για την εξυπνάδα και την ομοφυλοφιλία, είπε ακόμη ότι οι γυναίκες μπορεί να αποσπάνε την προσοχή των ακαδημαϊκών.

Μιλώντας για την επαναστατική έρευνά του για το DNA στις αρχές του 1950 ο Dr Watson είπε: «Ήμουν τυχερός που δεν υπήρχαν γυναίκες κοντά, γιατί μάλλον θα σκεφτόμουν αυτές αντί για το DNA. Το να υπάρχουν πολλές γυναίκες γύρω από έναν άντρα είναι σίγουρα πιο διασκεδαστικό, αλλά μάλλον τους κάνει λιγότερο αποτελεσματικούς».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *