Η συμβουλή της ημέρας

6904B743EE73AEA40B9B9BFAD2A001A3.jpg

  Όταν κάνεις προπόνηση, στο γυμναστήριο ή outdoors, εστιάζεις περισσότερο στη γρήγορη απώλεια λίπους; Λάθος! Το μόνο που πετυχαίνεις, είναι να εξαντλείς τον οργανισμό σου και να μπλοκάρεις τον μεταβολισμό σου.

Η MCH training εντόπισε τα 4+ 1 πιο συνηθισμένα λάθη, που κάνεις (και κάνουμε) κατά την προπόνηση.

1. Γυμνάζεις ορισμένες μυϊκές ομάδες
Μην αποκλείεις καμία μυϊκή ομάδα από την προπόνησή σου. Με το να ενδυναμώνεις μόνο συγκεκριμένους μυς, δεν ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου και δεν καις λίπος. Αν για παράδειγμα θέλεις τέλειους κοιλιακούς, μην περιορίζεσαι σε ασκήσεις μόνο γι’ αυτούς.

2. Δίνεις βάση μόνο στα όργανα και τα βάρη
Το πρόβλημα με τα μηχανήματα γυμναστικής είναι πως γυμνάζουν συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, χωρίς όμως να διατηρούν τη φυσική κίνηση του σώματος. Τα μηχανήματα συνήθως περιορίζουν τις κινήσεις σου κι αν δε χρησιμοποιηθούν σωστά, ενδέχεται να οδηγήσουν σε τραβήγματα- τραυματισμούς.

3. Δεν αλλάζεις συχνά το ασκησιολόγιό σου
Ζήτησε από τον προπονητή σου να σου ανανεώνει το πρόγραμμα γυμναστικής κάθε δεκαπέντε ημέρες με ένα μήνα. Αρχικά φρόντισε για την ενδυνάμωσή σου και μετά τον πρώτο μήνα, ακολούθησε ένα πιο εντατικό πρόγραμμα που θα αλλάζει κάθε δεκαπέντε περίπου ημέρες. Το σώμα συνηθίζει τις ασκήσεις. Επομένως για καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να ανεβάζουμε κάθε φορά τον πήχη με νέες ασκήσεις.

4. Προπονείσαι με άδειο στομάχι
Προτίμησε ένα ελαφρύ γεύμα πριν την προπόνηση και μάλιστα υδατάνθρακες για περισσότερη ενέργεια. Η άσκηση με άδειο στομάχι δε φέρνει καλύτερο αλλά χειρότερο αποτέλεσμα. Ο οργανισμός εξαντλείται και ο μεταβολισμός μπλοκάρει.

5. Δεν πίνεις πολύ νερό κατά την προπόνηση
Φρόντισε να κάνεις δύο με τρία διαλείμματα για να πιεις λίγο νερό (όχι πολύ ώστε να μπορείς να συνεχίσεις την άσκηση) κατά την προπόνησή σου. Επίσης μόλις ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου, πιες δύο ποτήρια νερό.

Περισσότερα θέματα για την υγεία, την άσκηση και τη διατροφή μπορείτε να δείτε στο mch-training.com

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *