Η συμβουλή της ημέρας

1AB7A9883CA8C7D47ED40698DB337B03.jpg

  Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι το κάθε σώμα είναι διαφορετικό με μοναδικά χαρακτηριστικά,τα οποία καθορίζονται συνήθως από τα γονίδια.Ο σωματότυπός σου λοιπόν,θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το είδος της γυμναστικής που σου ταιριάζει.

Οι 3 βασικοί τύποι σώματος είναι οι παρακάτω:

Εκτομορφικός σωματότυπος

Ανήκεις στον εκτομορφικό σωματότυπο αν έχεις επίπεδο θώρακα, στενούς γοφούς και αδύνατο μυϊκό σύστημα, λεπτά και μακριά άκρα, στενό στήθος και μακρύς λαιμό.

Οι προτεινόμενες ασκήσεις για σένα είναι οι στατικές ασκήσεις με βάρη ή με τη χρήση του σωματικού σου βάρους. Οι επαναλήψεις θα πρέπει να είναι πολύ αργές για να έχεις σύντομα το αποτέλεσμα που θέλεις.

Ενδομορφικός σωματότυπος

Ανήκεις στον ενδομορφικό σωματότυπο εάν το υψηλότερο ποσοστό σωματικού λίπους συσσωρεύεται κυρίως στο πάνω μέρος του σώματός σου και συγκεκριμένα στην περιοχή την κοιλιάς και των γοφών. Το μυϊκό σου σύστημα είναι ανεπτυγμένο, δεν είναι όμως ευδιάκριτο λόγω του λίπους. Τα χαρακτηριστικά αυτού του σωματότυπου είναι οι στενοί ώμοι, η φαρδιά λεκάνη και το στρογγυλό πρόσωπο.

Οι προτεινόμενες ασκήσεις για σένα είναι oι ασκήσεις ενδυνάμωσης, κυρίως οι στατικές ασκήσεις για όλο το σώμα. Έτσι θα τονώσεις το αδύναμο μυϊκό σου σύστημα. Χρησιμοποίησε μέτριου μεγέθους βάρη και κάνε γρήγορες επαναλήψεις, χωρίς πολύ μεγάλο διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων. Επίσης, απαραίτητη για σένα είναι και η αερόβια άσκηση, που βοηθά στην γρήγορη μείωση του λίπους, όπως τρέξιμο, ποδήλατο ή περπάτημα για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Μεσομορφικός σωματότυπος

Ανήκεις σε αυτό το είδος του σωματότυπου εάν το σώμα σου είναι συμμετρικό, έχεις μεγάλο άνοιγμα των ώμων, στενή μέση και φυσιολογικό μέγεθος γοφών. Επίσης, το μυϊκό σου σύστημα είναι αρκετά ανεπτυγμένο και διακρίνεται εύκολα εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού σωματικού λίπους.

Οι προτεινόμενες ασκήσεις για εσένα είναι οι ασκήσεις ευλυγισίας, για να μην «παραφουσκώσουν» οι μύες σου. Καλό για σένα θα ήταν να κάνεις Yoga και Pilates. Επίσης, προσπάθησε να μετριάζεις την ένταση σε ό, τι είδος άσκησης κι αν κάνεις, λόγω του ότι ο σωματότυπός σου έχει την τάση να το «παρακάνει» με το μυϊκό σου σύστημα.

Συμπέρασμα: αν ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες σου, θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Kι αυτό, γιατί ο καθένας μας είναι μοναδικός!

Περισσότερα θέματα για την υγεία, την άσκηση και τη διατροφή μπορείτε να δείτε στο mch-training.com.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *