Η συμβολή του νερού στη ρύθμιση του βάρους

AC1E22450A7EE37394AE96985C5AB6E3.jpg

  Η πεποίθηση ότι το πολύ νερό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια ή τη ρύθμιση του βάρους, φαίνεται όλο και πιο ισχυρή.

Σε μια καλοσχεδιασμένη πρόσφατη μελέτη φαίνεται ότι άτομα που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα (δίαιτα αδυνατίσματος) πίνοντας 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα κατάφερναν να χάσουν 2 κιλά περισσότερα μέσα σε 12 εβδομάδες από τα άτομα που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα χωρίς όμως να καταναλώνουν νερό.

Στη συγκεκριμένη μελέτη που έγινε σε μεσήλικες και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας φάνηκε ότι η πόση νερού οδηγούσε σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Σε ένα αντίστοιχο συμπέρασμα καταλήγουν ακόμη αρκετές μελέτες. Ορισμένες μάλιστα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μπορεί ένας μεσήλικας ή ηλικιωμένος να λάβει 75-90 θερμίδες λιγότερες αν πριν από το γεύμα καταναλώσει νερό.

Επίσης, η καταγραφή της πρόσληψης νερού, πέρα από την καταγραφή της κατανάλωσης φρούτων-λαχανικών και της φυσικής δραστηριότητας, αποτελεί εργαλείο για μια αποτελεσματική και πρακτική ρύθμιση (συντήρηση) του βάρους μετά από δίαιτα αδυνατίσματος.

Θα μπορούσε να διατυπωθεί επίσης η πρόταση κατανάλωσης φρούτων που είναι πλούσια σε νερό, 1-2 ώρες πριν την κατανάλωση γεύματος.

Δηλαδή, 1-2 λεπτές φέτες καρπούζι (καλοκαίρι) ή 1-2 πορτοκάλια (χειμώνας) είναι ένας ιδανικός τρόπος πρόσληψης ικανής ποσότητας νερού με ωραία γεύση, λίγο πριν καταναλώσετε κύριο γεύμα, πόσω μάλλον αν αυτό είναι εκτός σπιτιού (ταβέρνα, δεξίωση κα), όπου οι πειρασμοί είναι μεγάλοι. Η τελευταία πρόταση είναι χρήσιμη για να συγκρατήσετε την πείνα σας.

Πίνουμε ή τρώμε (μέσω φρούτων) πολύ νερό πριν τα γεύματα μας και θα βγούμε κερδισμένοι στη μάχη ρύθμισης της σιλουέτας μας!

Πηγή: mednutrition.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.