Οι ερευνητές παρακολούθησαν 420 υπέρβαρους στην Ισπανία κατά τη διάρκεια ενός διαιτητικού προγράμματος 20 εβδομάδων. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, αυτούς που έτρωγαν το βασικό τους γεύμα πριν τις 3 το μεσημέρι κι εκείνους που το έτρωγαν μετά τις 3.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι έτρωγαν το βασικό τους γεύμα αργά έχαναν κιλά με πιο αργό ρυθμό και επιπλέον έχασαν λιγότερα κιλά από τα άτομα της άλλης ομάδας που έτρωγε γεύμα πριν τις 3 το μεσημέρι.
Ο σωστός χρόνος υποστηρίζουν λοιπόν οι επιστήμονες δείχνει να είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας στην αποτελεσματική απώλεια βάρους.
Στην έρευνα συνυπολόγισαν και τους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν μια δίαιτα όπως η συνολική πρόσληψη θερμίδων, η ενέργεια που «ξοδεύεται», οι ορμόνες, ο ύπνος κτλ αλλά όπως λένε, ήταν παρόμοια τα στοιχεία και στις δύο ομάδες (χωρίς αξιόλογες διακυμάνσεις).
Ο χρόνος λοιπόν που τρώτε το βασικό σας γεύμα, δηλαδή και τις περισσότερες θερμίδες της ημέρας, δείχνει αν αυτές οι θερμίδες θα «καούν» ή θα μείνουν ως κιλά.
Πηγή: healthpress.gr