Η σωστή χρήση του αντηλιακού

 
Και ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να δείχνει για πάντα νέα. Ένα αντηλιακό μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος νεότητας και ομορφιάς στον «πόλεμο» με το χρόνο, εφόσον γνωρίζεις τα πάντα γι’ αυτό.


Διάβασε παρακάτω ποιες αλήθειες πρέπει να ξέρεις σχετικά με το ισχυρό εφόδιο που έχεις στα χέρια σου προκειμένου να μην «καείς»…

Προστασία: Το αντηλιακό συνίσταται από νεαρή ηλικία για να προλάβει έναν από τους κυριότερους παράγοντες γήρανσης που είναι ο ήλιος. Μάλιστα θα πρέπει να αποτελεί μια από τις βασικές σου προτεραιότητες καθημερινά ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού αν θέλεις να αποφύγεις τα πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Παράλληλα όσο εσύ απολαμβάνεις ηλιόλουστες ημέρες, το αντηλιακό κάνει τα πάντα για σένα, καταπολεμώντας τους παράγοντες που απειλούν την υγεία σου όπως: εγκαύματα, δερματοπάθειες μέχρι και καρκίνο του δέρματος, κερδίζοντας έτσι επάξια τον τίτλο του καλύτερου προστάτη.

Ο σωστός χρόνος: Όλη η σημασία του αντηλιακού είναι να μάθεις να το χρησιμοποιείς σωστά ώστε να μην καίγεσαι από τον ήλιο. Γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζεις την αντηλιακή σου τουλάχιστον 15-20 λεπτά πριν εκτεθείς στον ήλιο και να ξεχάσεις για πάντα τη λανθασμένη πρακτική του πρώτα φτάνω στην παραλία και μετά να αρχίζω να αλείφομαι με το αντηλιακό!

Η σημασία της ανανέωσης: Η επάλειψη του σώματός σου με αντηλιακό είναι αυτή που σου επιτρέπει να εκτεθείς στον ήλιο άφοβα, όχι όμως για μεγάλη διάρκεια χρόνου. Για να έχεις την προστασία που χρειάζεσαι από τον ήλιο θα πρέπει να ανανεώνεις συχνά το αντηλιακό σου, περίπου κάθε 1 ώρα, ή μετά την εφίδρωση και το κολύμπι.

Η ανανέωση του αντηλιακού πρέπει να γίνεται ακόμα κι αν είναι αδιάβροχο αφού μετά την πρώτη ώρα παύει να είναι τόσο δραστικό απέναντι στις βλαβερές ακτινοβολίες.

Ο δείκτης προστασίας: Ο ΔΠ ή αλλιώς SPF (Sun Protection Factor) χρησιμοποιείται για να μετρήσει το βαθμό προστασίας μόνο από τις ακτίνες UVB, οι οποίες προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα.

Έτσι αν χωρίς αντηλιακό κοκκινίζεις μέσα σε 10 λεπτά από την ηλιακή ακτινοβολία, τότε φορώντας ένα αντηλιακό με ΔΠ 20, χρειάζεσαι 10Χ20= 200 λεπτά για να κοκκινίσεις το ίδιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες που απομακρύνουν το αντηλιακό από το δέρμα σου, αν θέλεις να αποφύγεις το κοκκίνισμα θα πρέπει να ξαναεφαρμόσεις το αντηλιακό σου αρκετά νωρίτερα από αυτό το χρονικό διάστημα.

Ποσότητα:
Δεν αρκεί να απλώσεις λίγο αντηλιακό στο σώμα σου αλλά χρειάζεται να το κάνεις με γενναιοδωρία. Η σωστή ποσότητα αντηλιακού για το σώμα ενός ενήλικα είναι 30-40gr δηλαδή ποσότητα ίση με μια γεμάτη παλάμη, ώστε να έχεις την προστασία που θέλεις.

Αυτή είναι και η ποσότητα που πρέπει αν ανανεώνεις στο δέρμα σου κάθε 1-2 ώρες το περισσότερο, αποφεύγοντας πάντα την έντονη ηλιακή ακτινοβολία τις μεσημεριανές ώρες.

Πηγή: womenonly.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *