Η σοκολάτα «σύμμαχος» της δίαιτας

7812C414E23DD00CE75F5A0F3901A9EC.jpg

  Μία ακόμη έρευνα καταρρίπτει τον αστικό μύθο που ενοχοποιεί τη σοκολάτα… Πρόκειται για μία είδηση που πραγματικά είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα μελέτη, ο καλύτερος τρόπος για να αδυνατίσει κανείς είναι να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες… σοκολάτας. Όσο παράδοξος και αν ακούγεται αυτός ο τρόπος αδυνατίσματος, Ισπανοί ερευνητές που εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 1.500 εφήβων ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, διαπίστωσαν ότι οι εκείνοι που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας είχαν, κατά μέσο όρο, πολύ χαμηλότερα επίπεδα λίπους.

Ανακάλυψαν επίσης ότι η σοκολάτα έχει θετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος, την αρτηριακή πίεση και την υγεία της καρδιάς.

Η νέα αυτή μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, στηρίζει προηγούμενα ευρήματα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, αλλά και άλλων πανεπιστημίων που προτείνουν ως μέσο αδυνατίσματος την κατανάλωση σοκολάτας!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, παρότι η σοκολάτα έχει περισσότερες θερμίδες, φαίνεται πως κάνει τον μεταβολισμό να δουλεύει… υπερωρίες και να καίει περισσότερες θερμίδες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *