Η σημασία της διατροφικής παρέμβασης στο νοσοκομείο

FA355A69E08E2097189E4689783900D4.jpg

  Για τους πολλούς η σημασία της σωστής διατροφής είναι ορατή μόνο σε ό,τι αφορά την οικογένειά τους και τους ίδιους. Λανθασμένα θεωρούν ότι η νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο από μόνη της και η θεραπεία που παρέχεται εκεί, είναι αρκετή για να επιτευχθεί η ίαση.

Αναδρομική μελέτη μεγάλης κλίμακας που διήρκεσε 11 χρόνια σε παιδιατρικούς ασθενείς ανέδειξε τη σπουδαιότητα της διατροφικής υποστήριξης μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει μειώνοντας το χρόνο νοσηλείας, αλλά και εξοικονομώντας χρήματα.

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκε δείγμα 557.348 νοσηλευόμενων παιδιών ηλικία 2-8 ετών και συνέκρινε την πρόοδο και την εξέλιξη της θεραπείας τους και το χρόνο παραμονής τους μέσα στο νοσοκομείο.

Η σύγκριση γινόταν ανάμεσα σε δύο ομάδες με παρόμοια περιστατικά και θεραπευτική αγωγή που όμως στην μία υπήρχε η πρόσληψη εντερικά συμπληρωμάτων διατροφής και στην άλλη δεν δίνονταν.

Η σύγκριση ήταν αποκαλυπτική. Στην ομάδα διατροφικής παρέμβασης η διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο μειώθηκε κατά 14,8% και προκάλεσε μια μείωση του κόστους νοσηλείας κατά 1.768 δολάρια ανά ασθενή.

Πηγή: diatrofi.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *