Η σχέση του βιάγκρα με τη λειτουργία της καρδιάς

3BC4458C1644F59BBBDEF7385C87FACE.jpg

  Το βιάγκρα θα έπρεπε να χορηγείται για την πρόληψη των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών, υποστηρίζουν ιταλοί επιστήμονες.

Το γνωστό «μπλε χαπάκι» κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, μπορεί να βελτιώσει δραστικά τη λειτουργία της καρδιάς των ανδρών, επισημαίνουν οι ερευνητές από τη γείτονα χώρα.

Όπως τονίζουν, οι άνδρες που υποφέρουν από καρδιακή ανεπάρκεια και έτυχε να παίρνουν βιάγκρα, εμφάνιζαν πολύ καλύτερη λειτουργίας της καρδιάς σε σχέση με άλλους ασθενείς.

Επιπλέον, όπως διαπίστωσαν στους ασθενείς με διευρυμένη καρδιά –λόγω μιας κατάστασης που ονομάζεται υπερτροφία της αριστερής κοιλίας και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή κι εγκεφαλικό- το βιάγκρα σταμάτησε τη διόγκωση της καρδιάς τους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν, ότι ένα συστατικό «κλειδί» που περιέχεται στο συγκεκριμένο φάρμακο (PDE5i) και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, προλαμβάνει τις βλάβες στα κύτταρα της καρδιάς.

Η ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, μελέτησε 24 προηγούμενες έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν 1,622 άντρες.

Τα συμπεράσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν στο BMC Medicine.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *