Η σαμπάνια προλαμβάνει την άνοια και το Αλτσχάιμερ

KASDMAFN4.jpg

Τρία ποτήρια σαμπάνιας την εβδομάδα φαίνεται ότι κάνουν το θαύμα τους και προλαμβάνουν την εκδήλωση της άνοιας και της νόσου του Alzheimer. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Reading που πραγματοποίησαν την έρευνα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους μελετητές ένα στοιχείο που εντοπίστηκε στα μαύρα σταφύλια και χρησιμοποιείται για την παρασκευή αφρώδη οίνου – το λεγόμενο  πινό νουάρ και πινό μενιέ – φαίνεται πως προλαμβάνει ασθένειες που σχετίζονται με την υγεία του εγκεφάλου.

Ο καθηγητής Jeremy Spencer – ένας από τους ακαδημαϊκούς καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Reading – δήλωσε ότι «Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα».

Και συνέχισε: «Αυτή η έρευνα είναι συναρπαστική, επειδή δείχνει για πρώτη φορά ότι η μέτρια κατανάλωση σαμπάνιας έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία, όπως τη μνήμη».

Η ομάδα που πραγματοποίησε την έρευνα ευελπιστεί να συνεχίσει τις δοκιμές, πραγματοποιώντας πειράματα σε συνταξιούχους. Εμείς αναμένουμε νεότερες εξελίξεις επί του θέματος… με το ποτήρι σαμπάνιας στο χέρι!

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *