Η ροκ μουσική καταστρέφει την ακοή

7D569033F770BCDBC149FF800B594E4F.jpg

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δεν είναι… ροκ. Σύμφωνα με μελέτη, μισό λεπτό σε συναυλία ροκ είναι αρκετό για να βλάψει την ακοή ενώ συνιστάται η χρήση ακουστικών για τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να υποστούν μόνιμη βλάβη στο αυτί τους και ότι πάνω από 43 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας μεταξύ 12 και 35, ζουν με απώλεια ακοής.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι το να ακούει κανείς συχνά σε υψηλή ένταση και με μεγάλη διάρκεια, αποτελεί σοβαρή απειλή. «Ενώ είναι σημαντικό να κρατήσει την ένταση του ήχου χαμηλή, περιορίζοντας τη χρήση προσωπικών συσκευών ήχου για λιγότερο από μία ώρα την ημέρα. Έτσι, θα μειώσει την έκθεση στο θόρυβο».

Ενθαρρύνουν μάλιστα το κοινό να περιορίσει τη χρήση συσκευών ήχων, να κάνουν διαλείμματα ενώ βρίσκονται σε θορυβώδεις χώρους όπως αίθουσες συναυλιών και μπαρ, και να χρησιμοποιούν ωτοασπίδες.

«Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 90% των νέων ανθρώπων, έχουν βιώσει τουλάχιστον μια φορά, βουητό στα αυτιά τους – που αποτελεί ένα πρώιμο σημάδι ζημίας», τονίζεται στην έκθεση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *