H Roche χρυσός χορηγός του Delphi Economic Forum 2021 – Καινοτόμες προσεγγίσεις και συνεργασία, με επίκεντρο τον ασθενή

Η Roche ήταν χρυσός χορηγός του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum VI), υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου για σημαντικά θέματα που αφορούν στη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της υγείας.

Φέτος το Φόρουμ διοργανώθηκε σε υβριδική μορφή, με τη συμμετοχή πολιτικών ηγετών, καθώς και σημαντικών προσωπικοτήτων από τον επιστημονικό, τον ακαδημαϊκό, τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό χώρο. Εξέχουσα θέση στη θεματολογία είχε η συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ στη διάρκεια των εργασιών συζητήθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα και οι εξελίξεις σε μια σειρά από τομείς.
Η Roche είχε ουσιαστική συμμετοχή στο διάλογο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ, εστιάζοντας στη σημασία της εφαρμογής καινοτόμων προσεγγίσεων, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων εταίρων για την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικότερου συστήματος υγείας. Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής της Roche Hellas, Ezat Azem και η Sabrina Schilling, Vice President, Digital Health Solutions Marketing της Roche Diagnostics.

Συμμετέχοντας στη συζήτηση με θέμα «Architecting Work Models For The Future», ο κ. Azem αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή της Roche να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, με επίκεντρο την ευελιξία.
Όπως τόνισε, «Στη Roche εργαζόμαστε με σκοπό να κάνουμε σήμερα αυτό που οι ασθενείς θα χρειαστούν αύριο. Κι αυτό απαιτεί να είμαστε ευέλικτοι. Τώρα και στο μέλλον. Μετασχηματίζουμε λοιπόν σε βάθος τόσο τις δομές όσο και την κουλτούρα μας. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα ιεραρχικά δομημένα μοντέλα του χθες, υιοθετώντας ένα νέο πρότυπο ηγεσίας, συνεργασίας, συμμετοχής, προσαρμοστικότητας σε αλλαγές και σε νέες ευκαιρίες.

Στη βάση αυτής της επιλογής, είναι πάντα ο άνθρωπος. Υιοθετούμε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, που μας ωθεί να καινοτομούμε όχι μόνο στην επιστήμη μας, αλλά και ευρύτερα. Πέρα από το να αναπτύσσουμε νέες θεραπείες, θέλουμε να συμμετέχουμε σε ένα οικοσύστημα συνεργασιών, στο οποίο συν-δημιουργούμε και εργαζόμαστε από κοινού, για να αναπτύξουμε λύσεις, να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε θεραπείες, και να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών. Η ευελιξία υποστηρίζει αυτό το στόχο, βοηθώντας μας να βρισκόμαστε ακόμη πιο κοντά στους ασθενείς, να ανταποκρινόμαστε ταχύτερα στις ανάγκες τους, να ανακαλύπτουμε και να υποστηρίζουμε καινοτόμες λύσεις. Ελπίζουμε, παράλληλα, σε μια πιο ανοιχτή προσέγγιση και από την πλευρά των υπολοίπων εταίρων. Αναζητούμε περισσότερες ευκαιρίες να συνεργαστούμε, να δημιουργήσουμε από κοινού αξία για το σύστημα υγείας, για τους ασθενείς και την κοινωνία.»

Η κ. Schilling, συμμετέχοντας στη συζήτηση με θέμα «Health Systems Of Tomorrow: Pharma Policies For Growth» αναφέρθηκε στα διδάγματα της πανδημίας και στην ανάγκη αυτά να αξιοποιηθούν και σε άλλους τομείς της υγειονομικής φροντίδας, προκειμένου να βελτιωθεί η φροντίδα των ασθενών και η αποτελεσματικότητα των συστημάτων υγείας. Όπως τόνισε: «Η υγειονομική κρίση επιβεβαίωσε τη σημασία της συνεργασίας και της ταχύτητας. Για την αντιμετώπισή της, χρειάστηκε να συνεργαστούν κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές, φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες διαγνωστικών, επαγγελματίες υγείας κ.α., αλλά και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έγκαιρη διάθεση εμβολίων και διαγνωστικών εξετάσεων. Αναδείχθηκε επίσης η αξία της Υγείας για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία.»

Επισήμανε επίσης τη σημασία των νέων ψηφιακών λύσεων και δεδομένων για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών. «Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής οφείλουν να διασφαλίσουν ένα περιβάλλον με πρόσβαση σε δεδομένα ασθενών και αποδοχή των δεδομένων πραγματικού κόσμου (Real World Data), ώστε να μπορoύν να αξιοποιηθούν π.χ. σε κλινικές δοκιμές για να έρθει μία νέα θεραπεία πιο γρήγορα στους ασθενείς» τόνισε.

Διαβάστε ακόμη...