Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στην Πολωνία

 
Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Πολωνία, με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη επέμβαση έγινε στο ταχύτερο χρονικό διάστημα που έχει γίνει ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο.


Ο 33χρονος λήπτης υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση δέρματος και οστών, τρεις εβδομάδες μετά το εργατικό ατύχημα που είχε με ένα μηχάνημα κοπής πέτρας, εξαιτίας του οποίου έχασε τη μύτη, την άνω γνάθο και τα μάγουλά του.

Η μεταμόσχευση έγινε στις 15 Μαΐου στο ιατρικό κέντρο Cancer Centre and Institute of Oncology που βρίσκεται στην περιοχή Gliwice της Πολωνίας, το μοναδικό εγκεκριμένο στη χώρα για μεταμοσχεύσεις και «ανακατασκευές» προσώπου σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και έχουν υποστεί παραμορφώσεις.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_1016.jpeg

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο ασθενής που ακούει στο όνομα Grzegorz, έχει αρχίσει ήδη να προσπαθεί να καταπιεί μόνος του υγρά και να βγάζει ήχους, ενώ επικοινωνεί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με γραπτά μηνύματα.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_1112.jpeghttp://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/05/fetcher_128.jpeg

Η μεταμόσχευση διήρκεσε 27 ώρες, ενώ δότης ήταν ένας 34χρονος άντρας.

Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου που έγινε ποτέ ήταν τι 2005 στη Γαλλία, σε μια γυναίκα που υπέστη ακρωτηριασμό όταν της επιτέθηκε το ίδιο της το σκυλί, προσθέτει το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.