Η πρώτη γυναίκα με καινούρια καρδιά που γέννησε με εξωσωματική

 
Μια γυναίκα από την Αργεντινή έγινε η πρώτη ασθενής που έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς που γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, ύστερα από εξωσωματική γονιμοποίηση.


Η 39χρονη Juliana Finondo από το Μπουένος Άιρες υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς το 1999 και μέχρι τότε δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Στις αρχές του μήνα έφερε στον κόσμο τη μικρή Emilia. Η εγκυμοσύνη της είχε χαρακτηριστεί ως υψηλού ρίσκου.

Οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει για τις επιπλοκές και μάλιστα προσπαθούσαν να την αποτρέψουν από το να προσπαθήσει να μείνει έγκυος μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, καθώς η εγκυμοσύνη προκαλεί στις γυναίκες «περισσότερη» λειτουργία της καρδιάς κατά 40%, κάτι που στη δική της περίπτωση κρινόταν πολύ επιβαρυντικό για την υγεία της.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_1117.jpeg

«Δεν υπάρχει καταγεγραμμένο περιστατικό στον κόσμο, όπου μια μεταμοσχευμένη ασθενής στην καρδιά έχει φέρει εις πέρας εγκυμοσύνη ύστερα από εξωσωματική γονιμοποίηση» είπε ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου Gustavo Leguizamon, τονίζοντας ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόωρου τοκετού.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται προκειμένου ο οργανισμός του ασθενούς να μην απορρίψει τα νέα του όργανα, δυσχεραίνουν την εγκυμοσύνη και οι επιπτώσεις τους στα αγέννητα παιδιά δεν είναι γνωστές. Επιπρόσθετα, οι φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην εξωσωματική γονιμοποίηση περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, ανέφερε ο ειδικός στην αναπαραγωγή στο ίδιο ιατρικό κέντρο, Ricardo James.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_125.jpeg

Η Juliana και ο σύζυγός της όμως ήταν αποφασισμένοι. «Δε φοβήθηκα ποτέ. Ίσως είμαι από τη φύση μου πολύ αισιόδοξη» είπε η ίδια στο πρακτορείο AFP.

Από το 2009 προσπαθούσε να μείνει έγκυος με φυσιολογικό τρόπο κάτι που δεν είχε καταφέρει μέχρι το 2011.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_132.jpeg

Αφού έκανε εξετάσεις για να βεβαιωθούν οι γιατροί ότι ο οργανισμός της δεν θα απέρριπτε την καρδιά της, της έδωσαν το «πράσινο φως» για την εξωσωματική.

Έμεινε έγκυος με την πρώτη προσπάθεια και στις 15 Ιανουαρίου έφερε στον κόσμο την κόρη της.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *