«Η προσφορά της Αποστολής για τους φυλακισμένους είναι τεράστια»

 
Με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β´, ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενίσχυσε με 19 παλέτες από τόνους τροφίμων, χιλιάδες είδη ένδυσης και υπόδησης, προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας αλλά και φάρμακα τους φυλακισμένους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.


Περισσότεροι από 2.500 κρατούμενοι άνδρες και γυναίκες, ενισχύθηκαν με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες τους από την «Αποστολή».

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_114.jpeg
Σήμερα στις 11:30 το πρωί πέρασε την είσοδο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με κλιμάκιο του Οργανισμού με σκοπό την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς όφελος των κρατουμένων.

Το «παρών» έδωσε και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης αλλά και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συνέδραμε συμπληρωματικά στην ανθρωπιστική βοήθεια με την παροχή φαρμακευτικού υλικού.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_122.jpeg

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης δήλωσε: «Η ευαισθησία του Αρχιεπισκόπου και της Αποστολής είναι γνωστή. Σήμερα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με την τεράστια προσφορά που γίνεται προς τους κρατούμενους του Κορυδαλλού και δίνει αυτό το αίσθημα της αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία που χρειάζεται για να υπάρχει κοινωνική συνοχή. Είναι πολλές οι προσπάθειες που έχει κάνει η Αρχιεπισκοπή και θα συνεχίσουμε με την ίδια λογική, όπως γνωρίζετε έχουμε υπογράψει ένα Σύμφωνο Συνεργασίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την Αποστολή, την Αρχιεπισκοπή και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Το έργο αυτό θα συνεχιστεί και οφείλουμε πολλά στον Μακαριώτατο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την «Αποστολή» για αυτή την σημαντική προσφορά και προσδοκούμε βεβαίως να έχει συνέχεια το έργο αυτό».

Ο κ. Δήμτσας συνομίλησε με την Διοίκηση του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις τους, διαβεβαιώνοντας ότι η «Αποστολή» στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα σταθεί στο πλευρό τους.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_132.jpeg

Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «είμαστε εδώ με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β´, να προσφέρουμε την βοήθεια μας για να καλύψουμε τις ανάγκες σας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Αποστολή» φροντίζει για τις ελλείψεις των κρατουμένων μέσα από κοινωνικές παρεμβάσεις σε Καταστήματα Κράτησης στην ελληνική επικράτεια όπου δίνουμε συνεχώς το παρόν ανακουφίζοντας τον πλησίον. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε Κύριε Υπουργέ ότι η «Αποστολή» στα πλαίσια και του Συμφώνου Συνεργασίας μας και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στόχο έχουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να φροντίσουμε την οικογένεια των συνανθρώπων μας που στερούνται το αγαθό της ελευθερίας και να ευχηθούμε παράλληλα να ενταχθούν πολύ γρήγορα στο σύνολο της κοινωνίας με τις πιο ευοίωνες προοπτικές. Η έγνοια μας τους συντροφεύει και το ενδιαφέρον μας έμπρακτα το δείχνουμε ελαφρύνοντας τον Σταυρό του καθενός».

Η Διευθύντρια του Κ.Κ. Κορυδαλλού κ. Μαρία Στέφη τόνισε: « το έργο της «Αποστολής», του Οργανισμού του Αρχιεπισκόπου, είναι τεράστιο, η βοήθεια του καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών μας σε τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Ευχαριστώ και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την συμβολή του και εύχομαι να συνεχιστεί το έργο αυτό που μας αγκαλιάζει όλους».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης επεσήμανε: «βρισκόμαστε δίπλα στις ανάγκες του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης απλώνουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας πρόληψης και φροντίδας της πρωτοβάθμιας υγείας. Υπογράψαμε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή», ένα Σύμφωνο Συνεργασίας με σκοπό να βοηθήσουμε τους κρατουμένους ,υπάρχει διάθεση αυτό το ενδιαφέρον να συνεχιστεί και σε άλλα Καταστήματα Κράτησης στην Ελλάδα με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό αλλά και με ενημέρωση σε άλλα θέματα που άπτονται της υγείας».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *