Η πορεία της ιατρικής τεχνολογίας στην Ευρώπη

7EBFE507126F5CEF4BE24FC52DD4EB91.jpg

  Την πορεία της βιομηχανίας ιατρικής τεχνολογίας στην Ευρώπη μεσούσης της ευρωπαϊκής λιτότητας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, θα συζητήσουν με στόχο να την επανασχεδιάσουν, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι φορείς της συμμαχίας MedTech Europe, EUCOMED και EDMA σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικών υγείας.

Το ευρωπαϊκό forum ιατρικής τεχνολογίας «MedTech» που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 15 -17 Οκτωβρίου 2014, διεξάγεται σ’ ένα κομβικό χρονικό σημείο όπου ενώ οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις των ασθενών και των λοιπών αγοραστών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας αυξάνονται, οι ευρωπαϊκοί προϋπολογισμοί συρρικνώνονται.

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Ιατρικής Τεχνολογίας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές ώστε να επιβιώσει εν πρώτοις και να εκσυγχρονιστεί εν συνεχεία ο κλάδος; Πάνω από 500 συμμετέχοντες με ενεργό δράση στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι της ιατρικής τεχνολογίας θα θέσουν τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα της ΒΙΤ ώστε οι εταιρείες να απαντήσουν στην πραγματική ανάγκη των ημερών και να δημιουργήσουν τεχνολογίες και συστήματα που θα βοηθήσουν τα ευρωπαϊκά συστήματα περίθαλψης να γίνουν πιο αποτελεσματικά και οικονομικά αποδοτικά και να συνεχίσουν να ενδυναμώνονται προς όφελος των ασθενών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ) ως μέλος της EDMA και της EUCOMED, είναι υποστηρικτής του forum και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο μέσω της προβολής εργασιών και σχετικής ενημέρωσης της ελληνικής βιομηχανίας και των φορέων υγείας.

Η εκπροσώπηση της Ελλάδας από τον ΣΕΙΒ γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη λαμβάνοντας υπόψη την κατιούσα πορεία που παρουσιάζει ο κλάδος τα τελευταία 4 χρόνια, με τις οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων να υπερβαίνουν τα 650 εκ. ευρώ, τις οφειλές του ιδιωτικού τομέα να διπλασιάζονται τον τελευταίο χρόνο και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ατελέσφορα και άδικα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία όπως το κούρεμα των ομολόγων και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του ΕΣΥ σε 1,6 δισ. ευρώ, ώστε σήμερα να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου εγχώρια παραγωγή!

Το ΔΣ του ΣΕΙΒ τονίζει επ’ αυτού ότι «αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι και ειδικά η ελληνική πολιτεία, είναι ότι η βιομηχανία ιατρικής τεχνολογίας αναπτύσσει και συνδυάζει τεχνολογίες οι οποίες βελτιώνουν την υγεία των ανθρώπων και την ποιότητα της ζωής, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την δημιουργία βιώσιμων συστημάτων περίθαλψης. Μακροπρόθεσμα η μη αξιοποίηση της ιατρικής τεχνολογίας οδηγεί σε αύξηση των δαπανών υγείας και σε αλόγιστες σπατάλες που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων υγείας».

Κατά τη διάρκεια του MedTech Forum 2014, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις τάσεις που επηρεάζουν την ΒΙΤ, θα παρακολουθήσουν διαδραστικά εργαστήρια με συντονιστές διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες του χώρου, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στο forum, με ερωτήματα αλλά και τοποθετήσεις χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «app» Q&A, του forum.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.