«Η περίπτωση Τομπούλογλου δεν αμαυρώνει το έργο του "Αγλαΐα Κυριακού"»

DEE12B11BB88BBF3478F87EC50B13AD6.jpg

  Με τα μέλη του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση είπε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θλιβερό περιστατικό με τον κ. Τομπούλογλου να χρεωθεί σε ένα νοσοκομείο το οποίο προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο».

Ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ζήτησε να επισπεύσει τη διαδικασία για την αντικατάσταση του Χ. Τομπούλογλου από ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πράγμα το οποίο προτίθεται να πράξει μετά τη δική τους απόφαση.

Η αντιπρόεδρος του ΔΣ Μ. Φραγκάκη τόνισε ότι αυτό που συνέβη «ήταν κεραυνός εν αιθρία» ενώ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το καθεστώς των δ ωρεών που επικαλέστηκε ο Χ. Τομπούλογλου, απάντησε: «Πάντα η διαδικασία των δωρεών, είναι γνωστό σε όλους, ότι γίνεται καταρχήν εγγράφως, μέχρι τώρα, αλλά και προφορικά εάν γίνει, γίνεται δημοσίως. Και βεβαίως γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, για αυτό το γεγονός που συνέβη. Άλλες δωρεές έχουν γίνει με ακριβώς αυτό τον γνωστό τρόπο που γίνονται οι δωρεές. Λαμβάνει γνώση το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε προφορικά είτε εγγράφως, αλλά και αν προφορικά γίνουν στην αρχή, στη συνέχεια πρέπει να τεθούν εγγράφως οι δωρεές και να γίνουν αποδεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υπουργός Υγείας για να ξεκαθαρίσει ότι «η δωρεά για να γίνει, πρέπει να προηγηθεί αποδοχή της από το Διοικητικό Συμβούλιο και άρα να γνωρίζουμε όλοι ποιος δίνει τα χρήματα. Γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *