Η νόσος των «τρελών αγελάδων» χτύπησε τις ΗΠΑ

 
To αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι εντόπισε ένα κρούσμα της νόσου των τρελών αγελάδων στην Καλιφόρνια διαβεβαιώνοντας τους καταναλωτές για τα ασφαλή, υγιή βοοειδή των ΗΠΑ.


Το υπουργείο Γεωργίας «επιβεβαίωσε το τέταρτο κρούσμα στη χώρα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (ESB) σε μια γαλακτοφόρα αγελάδα στην κεντρική Καλιφόρνια», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, το ζώο δεν εκτρεφόταν για την παραγωγή κρέατος. «Ουδέποτε η αγελάδα δεν παρουσίασε κίνδυνο για τη διατροφική αλυσίδα ή τη δημόσια υγεία». «Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών δεν μεταδίδεται από το γάλα», υπογραμμίζει το υπουργείο. «Οι μηχανισμοί μας για την πρόληψη της νόσου έχουν τεθεί σε λειτουργία».

Το υπουργείο Γεωργίας «εμπιστεύεται τα υγιή βοοειδή στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι εξαγωγές αμερικανικού βόειου κρέατος ανέρχονται σε 353 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, με το Μεξικό, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να είναι οι μεγαλύτερες αγορές για τις εξαγωγές αυτές. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι διαθέτουν 90,8 εκατομμύρια κεφάλια βοοειδών, τα οποία αποτελούν κεφαλαιώδες μέρος της οικονομικής δραστηριότητας ορισμένων Πολιτειών όπως το Τέξας (νότιες ΗΠΑ), η Νεμπράσκα και το Κάνσας (κεντρικές), η Καλιφόρνια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *