Η μόλυνση επηρεάζει το μέγεθος των γεννητικών οργάνων

 
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μια ανησυχητική τάση προς… συρρίκνωση των αρσενικών γεννητικών οργάνων στις βίδρες και προειδοποιούν ότι θα μπορούσαν να επηρεαστούν και οι άνδρες!


Έρευνα που έγινε στα θαλάσσια θηλαστικά υποδεικνύει ότι οι χημικές ουσίες ευθύνονται για το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο.

Σύμφωνα με ερευνητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Otter Project» του πανεπιστημίου του Cardiff, παρατηρήθηκε μια μείωση στο μέγεθος των οστών στο πέος των αρσενικών βιδρών, προκαλώντας ανησυχία για το μέγεθος των γεννητικών οργάνων του είδους.

Οι ειδικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, προειδοποιούν ότι παρόμοια προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν και στο… ανθρώπινο είδος, λόγω της εκτεταμένης μόλυνσης, καθώς ένας σημαντικός αριθμός αγοριών στις μέρες μας γεννιούνται με κρυψορχία, δυσμορφία στα γεννητικά όργανα και μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων.

«Οι άνθρωποι και η άγρια ζωή εκτίθενται σε ένα “κοκτέιλ” χημικών ουσιών καθημερινά και αν θέλουμε να προστατέψουμε τη ζωή πρέπει να έχουμε καλή πληροφόρηση για το αναπαραγωγικό σύστημα σημαντικών ειδών» είπε η Gwynne Lyons, διευθύντρια του CHEM Trust (Chemicals, Health and Environment Monitoring).

Τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης και ρύπων τη δεκαετία του ’70 ευθύνονταν κατά πάσα πιθανότητα για τη μείωση του πληθυσμού της βίδρας στη Μ. Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *